Velkommen i Sophushaven

 

 

Velkommen i Sophushaven

På Rosenkildevej 41; tæt på Slagelse centrum, indkøbsmuligheder og kultur, opfører vi nu boligfællesskabet Sophushaven. Byggeriet er så småt skudt i gang, og i starten af 2023 slår vi dørene op for endnu 70 moderne lejeboliger for voksne uden hjemmeboende børn. 

Boligfællesskabet opføres i en lukket, grøn oase tilbagetrukket fra vej og trafik.

 

 

Sophushaven er, som de øvrige Agorahaver, kendetegnet ved et grønt fællesskab, som den 1.000 m2 store, fælles atriumhave, danner den perfekte ramme om. De mange fællesfaciliteter giver dig mulighed for en fri og aktiv hverdag – og et naboskab ud over det sædvanlige.

Det er dét, der gør livet i Sophushaven til noget ganske særligt.

Modtag vores nyhedsbrev

Vil du gerne holde dig opdateret på byggeriet og fællesskabet, og få direkte besked, når vi starter udlejning i Sophushaven?

Så kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev her.

Tilmeld mig nyhedsbrev

Rita, ny beboer i Agorahaverne

"Noget af det bedste er, at lejlighederne er helt nye og moderne. Og så kan jeg gå lige ud i den hyggelige, grønne atriumhave, hvor der næsten altid er liv og aktivitet".

Adresse

Rosenkildevej 41
4200 Slagelse

Indflytning

Februar 2023

Udlejning

Udlejning starter i sensommeren 2022.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få besked.

Hold mig opdateret 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev her.

Bliv en del af fællesskabet.

Sophushaven er vores andet boligfællesskab i Slagelse. Og det fjerde skud på stammen af mange nye boligfællesskaber for voksne, som blomstrer op i hele landet.

Boligerne i Sophushaven

I Sophushaven findes der både toværelses og treværelses boliger. Vi kalder de toværelses for Type A og de treværelses for Type B.

Både de toværelses og de treværelses har forskellige variationer. Disse variationer består hovedsageligt i størrelsen på altanen/terrassen, placeringen af vinduerne og enkelte afvigelser i kvadratmeter. Uanset hvad du vælger, får du en lys, moderne og nybygget bolig med store vinduer. Og hvor du næsten ikke skal tænke på vedligeholdelse. Alle boliger har enten udendørs altan eller terrasse, og et smalt for-areal, som vender ind på atriumhaven. Her er der plads til en bænk, eller et lille cafésæt af metal, hvor du har mulighed for at forlænge "udesæsonen", nyde stemningen og møde naboerne i den grønne have.

Viser 0 bolig

Toværelses boliger

Vores toværelses boliger er på 56 - 58 kvm. De består af et soveværelse, der vender ind mod atriumhaven og en stue, der vender ud mod en stor altan eller terrasse. Boligen indeholder et lyst og rummeligt badeværelse med gulvvarme og et køkken i forlængelse af stuen.

Treværelses boliger

Vores gennemlyste treværelses boliger er på 79 - 82 kvm. De består af et vinkelkøkken, som vender ind mod atriumhaven, en stue med adgang til altan eller terrasse, samt to værelser. Derudover får du et dejligt, rummeligt badeværelse med gulvvarme.

”Noget af det bedste er trygheden ved at bo mange sammen, og det er hyggeligt at være en del af fællesskabet”

Det pulserende grønne hjerte

Fællesskabets hjerte er den store overdækkede atriumhave, hvor du kan være tæt på naturen og dine naboer. Atriumhaven har stor betydning for hverdagen og aktiviteterne i Sophushaven, og de 1000 kvm. byder på mere end bare planter og køkkenhavebede. Hele året kan I nyde atriumhaven i ly for regn og blæst, og selv når kulden bider, kan I stadig dyrke fællesskabet i det opvarmede orangeri eller i fællesrummet.

Ud over orangeri og fællesrum er der petanquebane, hvor I kan samles over et spil, der er bevægelseszone med plads til fysisk udfoldelse, og små intime hyggekroge, hvis du gerne bare vil nyde omgivelserne med en dejlig kop kaffe eller en god bog. Og sammen med dine naboer får du endda mulighed for at være med til at sætte dit præg på, hvordan zonerne skal bruges, når I flytter ind i Sophushaven.

Bo mindre. Lev større.

I Sophushaven er det ikke kun din private bolig, der bliver dit hjem. De mange fællesfaciliteter giver dig masser af muligheder for stadig at kunne invitere gæster og have familien på besøg, ligesom der er mulighed for, at gæster kan overnatte i gæsteværelset. 

Her kan du se, hvad der hører til dit hjem i Sophushaven. 

Fællesfaciliteter

I Sophushaven er der et fællesrum med et moderne, veludstyret køkken og spisepladser til ca. 30 personer. Her kan I hele året mødes til fællesspisning eller til kaffe, kortspil og andre hyggelige aktiviteter. Fra fællesrummet er der udgang til den udvendige fælles terrasse; perfekt til at grille eller sludre over et glas vin.

Du og dine naboer kan sammen beslutte, om fællesrummet kun er til fælles brug, eller om det kan bruges til private arrangementer. 

I Sophushaven er der et gæsteværelse med sovepladser til optil fire personer; perfekt til en overnattende familieVærelset er indrettet med en dobbeltseng og en køjeseng, og har adgang til toilet og bad. 

I den indendørs køkkenhave er der anlagt fælles bede, hvor du og dine naboer kan få jord under neglene. Her er der mulighed for at plante og passe urter og grøntsager til glæde og gavn for alle. Det er jer i fællesskabet, der bestemmer, hvordan I fordeler både arbejdet og høsten. 

Udestuen er et grønt loungeområde i atriumhaven; indrettet med café- og loungemøbler. Her kan du medbringe en kop kaffe, læse dagens avis eller spille et spil med dine naboer. 

Bevægelseszonen er en fleksibel zone i atriumhaven med plads til udfoldelse. Måske er det her, I ruller træningsmåtterne ud eller finder bordtennisbordet frem. I bestemmer i fællesskab, hvordan zonen skal bruges.

I forbindelse med bevægelseszonen finder du petanquebanen, hvor I kan udfordre hinanden i et slag boule. Petanquebanen ligger i atriumhaven, så I kan spille året rundt.

Under den grønne pergola i midten af atriumhaven, kan du finde fordybelse og ro. Her kan du læse en god bog, løse kryds-og-tværs eller bare hvile dig, lukke øjnene og lade tankerne løbe.

Agoraen er atriumhaven hjerte med plads til at samle alle beboere. Den er Sophushavens svar på en bymidte og et godt sted at holde sammenkomster. Her kan du og dine naboer holde beboermøder, fællesmiddage, loppemarkeder, morgensang, eller hvad I nu måtte ønske.  

I Atriumhaven finder du et også orangeri med plads til både ophold og plantekasser. Om sommeren kan orangeriet også bruges som drivhus, hvor tomatplanterne kan vokse frit, og om vinteren kan I nyde det opvarmede rum, når atriumhaven bliver for kold.

Sophushaven har sit eget intranet, hvor kan kommunikere med dine naboer, tilmelde dig fællesskabets begivenheder, læse information fra udlejer, booke fællesfaciliteter og meget mere. Du kan tilgå intranettet fra din smartphone eller følge medden interaktive skærm, der er placeret centralt i atriumhaven.   

Sophushaven er et fællesskab i tre etager, og der er en personlift til rådighed, som giver adgang til alle etager. Personlifter kan transportere op til fire personer. Den er ikke beregnet til liggende transport eller til flyttetransport.

I Sophushaven er der én p-plads pr. bolig og cykelparkeringer både med og uden overdække. Der er desuden en el-ladestander med to udtag til rådighed, så du har mulighed for at oplade din elbil. Der er forberedt til at udvide antallet af ladestandere, hvis det bliver nødvendigt.

Området

Sophushaven ligger i Slagelses tidligere kaserneområde; tæt på Slagelse centrum og alle hverdagens fornødenheder. På den tidligere kasernegrund vil der inden for de kommende år skyde både rækkehuse og lejligheder op, som sammen med Sophushaven vil danne en ny, levende bydel i Slagelse. I alt skyder cirka 230 nye boliger op i den nye blandede bydel.     

Sophus Mads Jørgensen

Sophushaven i Slagelse er opkaldt efter Sophus Mads Jørgensen, som blev født i Slagelse d. 4. juli 1837  Han blev i 1857 student fra Sorø Akademi, og allerede i 1867 blev han bestyrer af Den polytekniske Læreanstalts kemilaboratorium (det nuværende DTU). Han var en betydningsfuld lærer, videnskabsmand og rådgiver i mange offentlige forhold. Udover undervisningen forfattede han en række lærebøger om kemi; herunder hovedværket indenfor undervisningsgenren, Kemiens Grundbegreber fra 1902, der blev oversat til tysk, italiensk, græsk og engelsk.

Han var både en fremragende, arbejdsom og grundig videnskabsmand. Som en af de førende kemikere på sin tid, vandt han international anerkendelse for sit samvittighedsfulde eksperimentelle arbejde. Og i mere end 40 år var han den ledende kemiker på Den Polytekniske Læreanstalt. I 1907 blev Sophus Jørgensen nomineret til Nobelprisen, og selvom han ikke vandt, var nomineringen og den internationale anerkendelse en stor hæder for ham.

Spørgsmål og svar

Sophushaven er til voksne over 50 år, som ikke har nogen hjemmeboende børn. Der er ingen øvre aldersgrænse i fællesskabet, men det er et krav, at du kan klare dig selv, og har lyst til at deltage i fællesskabet. Ingen af vores boliger er handicap- elle plejeboliger.

Sophushaven er et projektbyggeri, hvilket vil sige, at din bolig ikke nødvendigvis står færdigopført, når du skriver under. Det betyder, at der kan derfor forekomme små ændringer og forskelle fra materialerne i vores markedsføring og til det færdige byggeri. Konceptet og kvaliteten vil dog altid være den samme, selvom vi til tider bliver nødt til at opdatere tegningsmaterialet, animerede billeder, materialelister mv., som du ser i vores brochurer, på Facebook og her på hjemmesiden. Det er et af vilkårene, når man skildrer en levende og dynamisk byggeproces.

Når du underskriver en lejekontrakt på en bolig, er alle mål, priser, tegninger mv. selvfølgelig gældende.

Sophushaven er nybyggeri, og flytter du ind her, er det godt at være forberedt på, hvad det betyder for alt det grønne både i og omkring fællesskabet.

Inden du og dine nye naboer flytter ind i Sophushaven, sørger vi for, at atriumhaven står klar med både planter og møbler. Og derfra vil haven, som enhver anden have, vokse og gro sig frodigere med tiden.

Når det kommer til udearealer er timingen en smule sværere at kontrollere. Når der skal anlægges have og sås græs, er vi påvirket af vejrets luner. Frost, regn og kolde forårsmåneder kan resultere i, at vi må skubbe arbejdet på udeområderne. Ligesom med meget andet nybyggeri, kan der derfor godt gå et par måneder, fra du flytter ind og til omgivelserne er på plads.
Men vi lover dig, at der nok skal blive grønt og flot ved din bolig, så snart vejret tillader det.

I Sophushaven er der parkeringspladser rundt om byggeriet og tæt på indgangene. Pladserne er ikke dedikeret de specifikke boliger. Tæt på din bolig finder du også cykelstativer – både med og uden overdækning.
Der findes parkering til el-biler med ladestander og to udtag. Bliver der er behov for flere, har vi klargjort til at udvide.

Boligerne opvarmes med en luft-til-luft varmepumpe, som kører på el, ligesom der er elvarme i badeværelsesgulvet.

De toværelses boliger er ikke designet til to personer. Indretningen i soveværelset lægger op til en enkeltseng, og der er ét indbygget skab. Du vælger dog helt selv, hvordan du møblerer din lejlighed, og kan I være to, må I meget gerne det.

Din bolig vil være forberedt til TV og Internet via YouSee. Du kan dog altid vælge en anden leverandør, som benytter Yousee's fordelingsnet. TV og Internet er ikke en del af huslejen.

Ja, på nuværende tidspunkt har vi opført boligfællesskaber både i Slagelse og Næstved. Og udover Sophushaven har vi et fællesskab under opførelse i Odense, hvor der er indflytning i december 2022.

Derudover har vi fælleskaber på vej i både Holbæk, Greve og Kolding og forventer mange nye skud på stammen de kommende år. Vi offentliggør løbende nye lokationer for fremtidige fællesskaber. Tilmeld dig Agorahavernes nyhedsbrev, hvis du vil orienteres om kommende byggerier.

I takt med at byggeriet skyder frem, bliver det muligt at besøge en prøvebolig i Sophushaven. Vi slår dørene op for interesserede besøgende, når den endelige udlejning starter. I Sophushaven forventes prøveboligerne at stå klar i løbet af sensommeren 2022.

Sophushaven er udviklet af Tetris A/S. Byggeriet er tegnet af Arkitema og opføres af totalentreprenør Rasmus Friis A/S.

Når du lejer en bolig i Sophushaven, har du
mulighed for at få boligstøtte. Om du kan få boligstøtte og hvor meget du eventuelt kan få, afhænger af din indkomst og formue. Du kan læse mere og beregne din boligstøtte på www.borger.dk

Indskuddet består af tre måneders leje i depositum og én måneds forudbetalt husleje. Den forudbetalte leje dækker din husleje den sidste måned inden evt. udflytning og skal betales, når du underskriver lejekontrakten.

Når du flytter ind, bliver du automatisk medlem af Sophushavens beboerforening. Beboerforeningen har en bestyrelse, som varetager foreningens økonomi og interesser. Derudover holdes der jævnligt beboermøder, hvor stort og småt kan vendes.

I alle boliger er det tilladt at holde kæledyr, her må du holde én hund (under 15 kg), eller én kat. I alle boliger er det tilladt at holde smådyr i begrænset omfang, såsom en undulat eller fisk i mindre akvarier. Krybdyr og andre eksotiske arter er ikke tilladt. Er du i tvivl, så kontakt os endelig.

Der er udvalgte boliger, hvor du må ryge. Det er ikke tilladt at ryge i de øvrige boliger; heller ikke på altan eller terrasse. Det er ikke tilladt at ryge på fællesområderne ud over i det dertil indrettede udendørs rygerskur.

 

 

 

Os, bag Sophushaven

Betina Nørby Steinbock

Fællesskab

Betina er god til det med organisering af fællesskaber, og det er blandt andet hende, der hjælper jer godt i gang i Sophushaven - både før og efter indflytning.

Susanne Nejsum Nielsen

Udlejning

Susanne er ansvarlig for udlejning af boligerne i Sophushaven. Hun står for kommunikationen med vores udlejningsmæglere og holder godt styr på din lejekontrakt. Kontakter du os på mail eller telefon vedrørende Sophushaven, kommer du med stor sandsynlighed til at få fat på Susanne.

Kontakt os

Generelle spørgsmål

Har du spørgsmål til fællesskabet, byggeriet eller konceptet generelt, er du altid velkommen til at sende os en mail på info@agorahaverne.dk.

 

Oplev en bolig i Sophushaven

Vil du opleve en af vores prøveboliger til Åbent Hus eller ved en personlig fremvisning. Klik her og læs mere.