fællesskab lejeboliger agorahaverne

Spørgsmål og svar

– alt, der er værd at vide om livet i Agorahaverne

Bliv klogere på et hjem Agorahaverne

Er du i tvivl om et hjem i fællesskabet kunne være noget for dig? Her kan du finde svarene på nogle af de spørgsmål, som vi oftest modtager.

Hvad er et seniorboligfællesskab?

I Agorahavernes seniorboligfællesskaber bor du privat – tæt på ligesindede voksne på 50+ uden hjemmeboende børn. I Agorahavernes seniorboligfællesskaber får du, ud over dit eget private hjem, en lang række fællesfaciliteter som f.eks. fællesrum, køkkenhave, gæsteværelser og orangeri. Alt sammen i forlængelse af en stor, overdækket atriumhave, som til daglig danner rammen for den gode hverdag i seniorboligfællesskabet.

Hvordan fungerer fællesskabet?

Når du flytter ind, bliver du automatisk medlem af en beboerforening. Beboerforeningen vælger en bestyrelse, som varetager foreningens økonomi og interesser. Derudover holdes der jævnligt beboermøder, hvor stort og småt kan vendes. Beboerne står for at drive fællesskabet, mens Tetriis faciliterer og støtter

Hvem står bag Agorahaverne?

Agorahaverne er udviklet og opføres af ejendomsudvikler Tetriis. Konceptet er tegnet af Trine Schneider Arkitekter og bag selve byggeriet står totalentreprenør, Rasmus Friis, på Sjælland og totalentreprenør, Raundahl & Moesby, på Fyn og i Jylland.

Tetriis er en analysebåret ejendomsudvikler med fokus på udvikling af koncepter, der har miljøet i fokus. Vi bruger data, analyser, erfaringer og indsigter til at udvikle bedst mulige rammer for flest mulige mennesker.

Læs mere om Tetriis på vores hjemmeside.

Jeg vil gerne have Agorahaverne til min by - hvad skal jeg gøre?

Vi leder hele tiden efter nye byggegrunde, hvor vi kan opføre Agorahavernes boligfællesskaber. Har du en grund på min. 10.000 kvadratmeter, som vil være egnet til Agorahaverne, må du endelig gerne kontakte os på info@agorahaverne.dk.

Vi leder efter grunde i hele landet.

Bygges der flere boligfællesskaber?

Vi offentliggør løbende nye steder, hvor vi bygger nye boligfællesskaber. Hvis du gerne vil holdes opdateret om kommende byggerier eller andre nyheder, kan du med fordel tilmelde dig vores nyhedsbrev.

Hvor kan jeg parkere min cykel?

Der er overdækkede cykelstativer ved alle seniorboligfællesskaber.

Kan jeg parkere ved min bolig?

Ja. Der er parkeringspladser tilknyttet alle vores byggerier. Der er desuden også ladestander til el-biler.

Kan man se en prøvebolig, før man flytter ind?

Ja. Der kommer prøveboliger i alle vores seniorboligfællesskaber ca. 6 måneder før indflytning. Du kan se prøveboligen på Åbent Hus eller ved en personlig fremvisning. Se mere om Åbent Hus eller personlig fremvisning under de enkelte seniorboligfællesskaber.

Må jeg sætte paraboler op?

Det er ikke tilladt at sætte paraboler op i Agorahaverne.

Skal jeg tilmelde mig el, vand og varme?

Det er forskelligt fra sted til sted, om du på forhånd er tilmeldt el, eller om du selv skal oprette et abonnement. Du kan læse mere under de enkelte seniorboligfællesskaber.

Kan varmepumpen køle?

Varmepumpen er ikke med køling, da bygningen så ikke overholder energirammen, der er krævet i bygningsreglementet.

Hvordan opvarmes boligen?

Boligerne opvarmes med en luft-til-luft varmepumpe, som kører på el – ligesom der er elvarme i badeværelsesgulvet. Du betaler derfor for varme og el sammen.

Hvem leverer internet og TV?

Din bolig vil være forberedt til TV og internet fra en på forhånd udvalgt leverandør. Du kan dog altid vælge en anden leverandør, som benytter samme fordelingsnet. TV og internet er ikke en del af huslejen.

Er der elevator?

Der er enten én personlift eller elevator i alle byggerier. Det varierer fra sted til sted, hvad det er for en type. Elevatoren er beregnet til persontransport og kan hverken rumme bårer eller flyttelæs.

Hvordan bliver strøm og vand betalt i fællesområderne?

Vand og el i fællesarealerne er betalt via huslejen. El-forsyningen kommer delvist fra solceller på taget.

Hvilket slags tag kommer over atriumhaven?

Taget er af polycarbonat, der er lettere end glas og lukker samme mængde lys ind.

Fordi det vejer mindre, bliver konstruktionen lettere, og dermed kommer der samlet set mere lys ind. Lyset bliver gennem polycarbonat mere behageligt og diffust. Du bliver altså ikke blændet af solen igennem taget.

Kan man blive skrevet op til en bolig før udlejningen går i gang?

Vi kan desværre ikke tilbyde opskrivning før udlejningsstart. Du kan dog altid tilmelde dig vores nyhedsbrev og modtage informations direkte i indbakken, når der åbnes for udlejning.

Må man ryge på fællesarealerne?

Både indendørs og udendørs fællesarealer er helt røgfri. Der findes et mindre rygeområde på de udendørs fællesarealer.

Må man ryge i boligerne?

Det er ikke tilladt at ryge i boligerne. Det er kun tilladt at ryge i de udendørs rygerfaciliteter.

Er kæledyr tilladt?

Du må holde én hund eller én kat. Det kan variere lidt fra sted til sted, om der må holdes hund/kat i alle boliger, eller om det kun er udvalgte.

Andre smådyr er tilladt i begrænset omfang. Eksempelvis er det tilladt at holde småfugle eller fisk i små akvarier. Krybdyr og andre eksotiske arter er ikke tilladt i Agorahaverne.

Har du delehund eller overnattende hund, kræver det også, at du har en bolig, hvor kæledyr er tilladt.

Vær opmærksom på, at udvalget af boliger, hvor der er tilladt at holde kæledyr, kan variere fra sted til sted. Er du i tvivl om dit dyr må flytte med, er du velkommen til at kontakte os.

Hvad kan jeg få i boligstøtte?

Du kan beregne om og hvor meget, du kan få i boligstøtte på www.borger.dk.

Klik her for at beregne din boligstøtte

 

Får man sit depositum tilbage, når man fraflytter?

Hvis boligen ikke kræver vedligehold eller reparation, får beboeren det fulde depositum tilbage.

Det lejede skal afleveres hovedrengjort, ryddet og i samme stand som ved indflytningen. Nødvendige istandsættelsesarbejder gennemføres ved udlejerens foranstaltning og bliver fratrukket depositummet.

Er depositum med eller uden boligstøtte?

Depositum og forudbetalt leje er uden boligstøtte. Det er det fulde beløb, der skal regnes med.

Er der en vedligeholdelseskonto til boligerne?

Udlejer har ansvar for den indvendige vedligeholdelse. Der oprettes derfor ikke en indvendig vedligeholdelseskonto.

Fratrækkes vedligehold fra mit depositum, hvis jeg flytter?

Ja, vedligehold af boligen bliver fratrukket dit depositum. Boligen skal være i samme stand som ved indflytningen, dog med undtagelse af alm. slid og ælde.

Hvad er indskuddet?

Indskuddet består af en måneds forudbetalt leje, som betales ved underskrift af lejekontrakt, samt tre måneders depositum, som skal indbetales en måned før indflytning.

Hvor mange garderobeskabe er der i boligen?

Der er som udgangspunkt to garderobeskabe pr. bolig. Du må gerne etablere flere skabe, efter du er flyttet ind.

Er der solafskærmning på vinduerne mod atriumhaven i alle boliger?

Der er opsat solafskærmning ved de boliger, som i henhold til energiberegninger viser, de bliver udsat for mest sol. 

Hvad er loftshøjden i boligerne?

Loftshøjden er som standard 250 cm, men den kan variere fra sted til sted.

 

 

Er der vaskemaskine og tørretumbler i boligerne?

Du skal selv medbringe vaskemaskine og tørretumbler. Der er lavet udtag og stik til vaskemaskine og kondens-tørretumbler på badeværelset.

Bliver der varmt i boligerne på grund af atriumhaven?

Varmepumpen indtager og cirkulerer frisk luft fra ydersiden af byggeriet, og trækker dermed ikke varme ind fra atriumhaven.

Har du vinduer eller hoveddør stående åben ud mod atriumhaven, kan der selvfølgelig trænge varm luft ind i din bolig.

Er der plads til en dobbeltseng i den toværelses bolig?

De toværelses boliger er lidt forskelligt indretttet fra sted til sted. Du skal derfor kigge på tegningen for de specikke boligfællesskaber for at se, hvor stor en seng, der er plads til.

 

Hvor gammel (eller ung) må jeg være for at flytte ind?

Agorahaverne er for dig, der er minimum 50 år og ikke har hjemmeboende børn.
Der er ingen øvre aldersgrænse for beboere, men det er et krav, at man kan klare sig selv.

Er der andre kriterier, man skal opfylde for at komme i betragtning til et bolig?

Du skal have lyst til at indgå i et fællesskab og til at bidrage med det, som du kan.

Et bidrag behøver ikke altid betyde, at det er dig, der skal bage kage, tage initiativ eller gøre en stor indsats for planlægningen. Du bidrager også, når du bare møder op til arrangementer og hygger dig med dine naboer.

 

Hvad vil det sige at leje en bolig i et projektbyggeri?

Agorahavernes boligfællesskaber er projektbyggerier. Det betyder, at din bolig ikke nødvendigvis står klar, før du skriver under.

Det betyder, at vi ofte deler informationer om byggeriet i takt med, at det skrider frem. Der kan derfor forekomme små ændringer og forskelle fra materialerne i vores markedsføring og til det endelige byggeri.

Konceptet og kvaliteten vil altid være den samme, men til tider bliver vi nødt til at opdatere det tegningsmateriale, vores visualiseringer, materialelisterne m.v. – både i vores brochurer, på Facebook og her på hjemmesiden. Det er et af de vilkår, vi arbejder med, når vi skildrer en levende og kompleks byggeproces.

Når du underskriver en lejekontrakt på en bolig, er alle priser, tegninger m.v selvfølgelig gældende og fastsatte.

Hvordan ser omgivelserne ud, når jeg flytter ind?

Agorahavernes boligfællesskaber er nybyggerier – og flytter du ind her, er det godt at være forberedt på, hvad det betyder for alt det grønne både i og omkring fællesskabet.

Inden du og dine nye naboer ankommer til jeres nye boligfællesskab, sørger vi for, at atriumhaven står klar med både planter og møbler. Som du nok allerede har set på billeder fra vores færdige fællesskaber, er der grønt og fint, når du flytter ind. Og derfra vil haven – som en hver anden – vokse og gro sig endnu frodigere med tiden.

Når det kommer til udearealer og miljøet rundt om boligfællesskabet, er timingen en smule sværere at kontrollere. Når det kommer til at anlægge have og så græs, er også vi desværre påvirket af det danske vejrs luner. Frost, regn og kolde forårsmåneder kan resultere i, at vi må skubbe arbejdet på udeområderne. Ligesom med meget andet nybyg, kan der derfor godt gå et par måneder fra du flytter ind og til omgivelserne er helt på plads.

Vi lover dig, at der nok skal blive grønt og ordentligt ved din bolig, så snart klimaet tillader det.

 

 

Er de toværelses boliger egnet til par?

Den toværelses bolig er som udgangspunkt indrettet til én enkelt person – men kan man være der, må man gerne det.