Tilbage til oversigt

Hvordan er det at flytte i boligfællesskab?

juli 2023

– Læs Finn, Merete og Karins fortælling om de første måneder i Sophushaven

Kalenderen siger juli måned, men sommeren har midlertidig forladt os, og udenfor er det storm- og regnvejr. Heldigvis er der læ og en behagelig temperatur i atriumhaven i Sophushaven.

Vi er taget på besøg hos Finn, Merete og Karin til en snak om livet i det nye boligfællesskab.

Både Finn og Karin flyttede ind i februar, hvor boligerne stod klar til indflytning, mens Merete kom lidt senere og flyttede ind i april. Men det har heldigvis ikke gjort nogen forskel ift. at blive en del af fællesskabet, fortæller hun.

Der kommer løbende nye beboere til, og alle bliver taget godt imod. De nye beboere oplever hurtigt de mange gode oplevelser, der venter i deres nye nabolag. Her er plads til alle – singler såvel som par – ligesom aldersspændet er bredt. Og her er aktiviteter for enhver smag. For nylig var der f.eks. arrangeret fællesudflugt med kanalrundfart i København, hvor mange af beboerne deltog. Og dem som ikke kunne deltage i turen, pga. problemer med dårligt bentøj o. lign., holdt i stedet deres eget frokostarrangement i atriumhaven, så ingen følte sig udenfor.

Et fællesskab af ildsjæle

I Sophushaven bor der masser af ildsjæle, og der mangler bestemt ikke ideer til hyggelige og sjove fællesaktiviteter. F.eks. er der hver dag ”fællesspisning” kl. 18.30. Her deltager man blot, hvis man har lyst, medbringer sin egen mad og møder op i fælleslokalet. Nogle dage er der to og andre dage 30, som deltager. Og nogen spiser en leverpostejmad, mens andre en stor bøf. Det er ikke det, der er det vigtige. Her handler det om at kunne nyde sin mad i selskab med sine naboer – frem for at sidde alene ved middagsbordet eller spise foran Tv’et. Og det hænder da heller ikke så sjældent, at fællesspisningen er så hyggelig, at beboerne bliver siddende hele aftenen; snakker og griner – og måske bliver der også trukket en flaske vin eller to op.

Af andre aktiviteter i Sophushaven kan nævnes Madklubben, hvor et madhold på fire beboere hver 14. dag skiftes til at lave mad til de øvrige. Fredag eftermiddag er der fredagsbar, og der er er fælles gymnastik-træning hver uge. Dette er blot nogle af de mange aktiviteter, der begynder at blive tradition i Sophushaven.

Finn er i gang med at oprette en vinklub, fortæller han. Merete vil arrangere fælles badmintontræning, og Karin planlægger en fælles nytårsrejse, for alle, der ligesom hende, har lyst til at rejse væk hen over nytåret.

Vi er ret imponerede over, hvor stærkt det er gået med at udvikle fællesskabet i Sophushaven, som jo ikke engang er et halvt år gammelt. Og både Finn, Karin og Merete giver os ret i, at det er gået rigtig hurtigt med at knytte bånd i fællesskabet.

De er alle tre enige om, at det har haft stor og positiv betydning for dem, deres liv og hverdag, at de er flyttet ind i Sophushaven.

Kom til åbent hus – og mød beboerne i Sophushaven

Har du lyst til at møde Finn, Merete og Karin – eller nogle af deres naboer i Sophushaven? Og vil du høre deres oplevelser fra det nye fællesskab?

Så holder vi åbent hus hver søndag. Her byder beboerne på en snak, kaffe og småkager – og vores mæglere fra danbolig viser frem i den to- eller treværelses prøvebolig. Tilmeld dig på linket her.