Tilbage til oversigt

Starten på vores nye kapitel

oktober 2023

Mød Hanne og Erik, som flytter ind i Roberthaven til december  

Forventninger til forandring og nye relationer 

Hanne og Erik boede i årevis på en landejendom på Falster omgivet af masser af dyr og en frodig have. Men nu glæder de sig til at flytte ind i fællesskabet i Roberthaven og til ikke længere at skulle bekymre sig om at vedligeholde en stor have. Tiden er kommet til forandring, og flytningen til Roberthaven nærmer sig. De er begge meget spændte på det kommende kapitel i deres liv.

”Vi glæder os meget til at kunne se fårene gå på marken fra vores altan. Vi havde selv får, høns, hunde, katte og kaniner på vores gamle landejendom på Falster, så det vil bringe gode minder frem, siger Hanne.”

Opdagelsen af Roberthaven

Hanne og Erik hørte første gang om Roberthaven fra en veninde, der bor i et seniorbofællesskab i nærheden. De begyndte at undersøge mulighederne for at flytte til et seniorbofællesskab tæt på deres nuværende bopæl, Græsted. De fandt hurtigt ud af, at Roberthaven var præcis det, de ledte efter, og der gik ikke lang tid, før de tilmeldte sig VIP-listen. De vidste allerede på forhånd, at de gerne ville bo på anden sal, da udsigten har stor prioritet. Da de så, at nr. 18 var ledig, var de helt sikre på, at det skulle være den. Nummer 18 har nemlig en speciel betydning i deres familie. De er gift d. 18. januar, deres ene barnebarn er født d. 18. januar, og deres søn er født d. 18. februar, så selvfølgelig skal Hanne og Erik også bo i nr. 18.

”Første gang vi blev gjort opmærksomme på et seniorbofællesskab var i 2021 i avisen. Efter det kunne jeg ikke slippe tanken om at bo på denne måde. Der gik lidt tid med at overtale Erik, men til sidst kunne han også se, at det ville give os ny livsglæde. Nu tæller vi sammen ned, til det bliver december.”

Første møde med Roberthaven

”Vi glæder os mest til det nye fællesskab, som vi bliver en del af. Vi ser især frem til at deltage i de forskellige laug, som vil blive oprettet. Jeg kan desværre ikke strikke, men jeg tager min spinderok med, som jeg har haft, siden vi holdt får, siger Hanne, mens forventningens glæde lyser ud af hende.”

Fællesskabet i Roberthaven er den helt store grund til, at de glæder sig til at flytte ind. De ser især frem til at være omkring andre jævnaldrende og stifte nye bekendtskaber. Men også at byggeriet er opført i træ skaber stor begejstring hos parret. Duften af træ minder nemlig Hanne om hendes morfars værksted fra barndommen. Han var tømrermester med eget værksted i Rødby, og der var altid en fantastisk duft af træ. ”Det er som at genopleve den tid”, fortæller Hanne begejstret om den første gang hun besøgte Roberthaven. Roberthavens lave CO2-tal har også stor betydning for Hanne og Erik. Deres søn arbejder og underviser nemlig med bæredygtighed og er derfor også meget begejstret for byggeriet. Han har også været med til åbent hus flere gange.

Nye relationer

Hanne og Erik har været til åbent hus masser af gange og var også med til byggeriets rejsegilde. De har derfor, allerede inden de flytter ind, knyttet relationer til deres kommende naboer. Hanne ser meget frem til de hyggelige sammenkomster, der venter og til at lære de andre beboere at kende. Og så vil hun gerne lære at spille petanque, så hun kan udfordre det andet seniorbofællesskab i området, der også har en petanquebane.

”Vi er allerede på fornavn med mange af vores kommende naboer, eftersom vi har været til åbent hus adskillige gange. Nu glæder vi os til at lære dem alle endnu bedre at kende og stifte nye relationer, siger hun”

Der er indflytning i Roberthaven i december 2023, hvor omkring 70 husstande flytter ind i det nye boligfællesskab.