Velkommen i Ibihaven

Kom til Åbent Hus

Vil du gerne opleve vores prøvebolig? Klik her for at læse mere om Åbent Hus i Ibihaven

Læs mere

 

 

Ibihaven

Lige øst for Slagelse – i Skovbrynet mellem grønne marker og gamle gårde – bygger vi Ibihaven, som står klar i oktober 2020.

Ibihaven bliver et fællesskab med 76 moderne, bæredygtige lejeboliger for voksne uden hjemmeboende børn.

Boligerne bliver overskuelige, fremtidssikrede hjem, som kommer til at kræve et minimum af vedligehold.

I Ibihaven kan du være tæt på naturen hver dag. Du får både privat altan eller terrasse og et forareal med direkte udgang til en stor fælles, overdækket atriumhave, hvor der altid er grønt – og hvor der hverken er blæst eller frost.

 

 

Atriumhaven bliver meget mere end en almindelig have – den er et fællesrum, som er en direkte forlængelse af dit eget hjem. Og den er med til at gøre Ibihaven til et helt særligt sted at bo.

I Atriumhaven bliver der forskellige zoner. Her er både plads til både fordybelse og fællesaktiviteter. Og det er her, det for alvor vil kunne mærkes, at Ibihaven er et boligfællesskab.

Som beboer, kommer du til at forme fællesskabet, og sammen med dine naboer, kan du være med til at skabe en motionszone, et kreativt værksted eller lige dét, der passer til jeres interesser – og som kan bidrage til det gode liv.

For i Ibihaven bliver det netop det gode liv, det hele kommer til at handle om.

Adresse

Elmesvinget nr. 8,
4200 Slagelse Sjælland

Boliger

76 bæredygtige,
seniorvenlige boliger

Indflytning

Ibihaven står klar
i oktober 2020

Fremvisning

Vil du gerne se en bolig i Ibihaven?
Besøg os her

Naboskab

I Ibihaven vokser det gode naboskab om kap med de hjemmedyrkede urter i altankasserne. Og mere end bare at leve, handler det her om virkelig at leve livet

Besøg os til Åbent Hus

Frihed

Din bolig i Ibihaven er bygget med fokus på balancen mellem fællesskab og frihed

Tidslinje

Byggeriet skrider frem, og nu varer det ikke længe, før Ibihaven står klar. Her kan du se vigtige, kommende datoer i forbindelse med byggeriet og udlejningen:

 • 2. december

  Interesseliste åbner

 • Marts 2020

  Tildeling af lejligheder fra interesseliste

 • Juni 2020

  Rejsegildet i Ibihaven

 • Maj-Juli 2020

  Fremvisning af vores prøveboliger. Læs mere her

 • Oktober 2020

  Indflytning

Tæt på naturen

Uanset om du er mest til at hvile dig i den store grønne atriumhave eller til at få jord under neglene i den udendørs fælleshave, så behøver du ikke at lede længe efter det grønne i Ibihaven

Atriumhaven

I hjertet af Ibihaven er den overdækkede atriumhave med hele 1.520 m2 grønt fællesareal.

Her vokser planter og blomster frodigt, og du vil opleve, at naturen bliver en betydningsfuld del af din hverdag i Ibihaven.

I atriumhaven er der lys, luft og læ - og i de kølige måneder, vil der være omkring 10 grader varmere end ude i det fri. Det betyder, at udesæsonen forlænges med flere måneder, og at du hele året har glæde af det milde klima og velduftende planteliv i haven – uanset, hvordan det danske vejr arter sig.

I atriumhaven er der et fællesværksted, hvor du kan realisere dine gør-det-selv projekter, og der er en petanquebane, hvor I kan mødes over et spil. Er du mere til et stille hjørne med ro til fordybelse, findes det også i haven.

Og når du flytter ind i Ibihaven, er du og de andre beboere selv med til at beslutte, hvad der ellers skal være i atriumhavens zoner.

Køkkenhave

I den indendørs køkkenhave med forskellige bede har du god mulighed for at få jord under neglene og måske dyrke noget, som kan krydre en fælles middag.

Gæsteværelser

I Ibihaven er der to gæsteværelser. Det ene kan rumme fire personer og er perfekt til en overnattende familie, mens det andet er indrettet til et par. Fra begge værelser er der adgang til tekøkken og bad – og fra familieværelset er der adgang til den store fællesterrasse.

Fællesrum

Her er siddepladser til min. 30 personer og en stor, udendørs terrasse. I fælleshuset er der et stort moderne, velfungerende køkken, depot og vaskemaskine til brug i forbindelse med fælleshusets aktiviteter.

Agoraen

Husets hjerte med plads til at samle alle Ibihavens beboere på en gang. Dette er Ibihavens svar på en bymidte – og et godt sted at holde sammenkomster.

Fordybelseszoner

Stille, grønne zoner, som er særligt indrettet til personlig ro og fordybelse. Her kan du læse en bog, løse kryds og tværs eller bare lade tankerne løbe.

Udestuen

Grønt loungeområde med fælles havemøbler. Her kan du tage et hvil, nyde din frokost eller læse dagens avis med dine naboer.

Værksted og hobbyrum

Her kan du reparere og sætte i stand, lappe cykler eller måske bare nyde en enkelt i godt selskab. Der er her også god plads til dig, som ønsker at male, sy eller andet kreativt.

Flexzone

En fleksibel zone, som udvikles og indrettes i fællesskab. Du og dine naboer er selv med til at vælge, hvilke aktiviteter, som skal fylde her. Måske er det her I ruller træningsmåtterne eller bordtennisbordet ud?

Mere end bare en bolig

Ud over dit private hjem får du i Ibihaven også en række faciliteter, som du kan bruge sammen med dine naboer.

I Ibihaven finder du et fælleshus med et lyst og moderne køkken. Her er der god plads til at mødes om madlavningen og udfolde jeres kulinariske evner. Fra køkkenet er der udgang til en stor, udvendig fællesterrasse, hvor du i de varme måneder kan nyde at spise ude eller drikke din aftenkaffe.

Der er også gæsteværelser med plads til i alt 6 personer. Der er eget bad, tekøkken og direkte udgang til den store fællesterrasse. Du har mulighed for at booke gæsteboligen og invitere dine venner, børn eller børnebørn på et besøg med overnatning i Ibihaven. Fælleshuset byder også et fælles depot med vaskemaskine.

Rundt om Ibihaven ligger en stor, fælles have. Havens planteliv er inspireret af den klassiske, danske bondegårdshave og her vokser både urter, frugttræer, vilde buske og tæmmede græsarealer.

Skulle du have grønne fingre, er du velkommen til at trække i havehandskerne og plante din egen køkkenhave – eller måske bygge en lille hønsegård.

Udenfor Ibihaven er der en p-plads til hver bolig.

Fællesfaciliteter

Atriumhaven er inddelt i zoner – den største af dem, kalder vi for Agoraen. Her er der plads til at fællesskabet kan samles til fællesmøder, middage, arrangementer eller lign. Det er eksempelvis ikke et dårligt sted at holde et brag af en sommerfest.

I Ibihaven er der et fælleshus med et moderne og veludstyret køkken og siddepladser til min. 30 personer. Her kan I både mødes til større fællesmiddage eller til kaffe, kortspil og andre hyggelige aktiviteter.

Fra fælleshuset er der udgang til en udvendig fælles terrasse – perfekt til at grille eller sludre over et glas vin. I kan i fællesskab aftale, om fælleshuset kun er til fælles brug, eller om også kan benyttes til private arrangementer.   

I forbindelse med fælleshuset findes et depot til opbevaring, samt en vaskemaskine og tørretumbler, som I bl.a. kan bruge i forbindelse med fælleskøkkenet eller gæstelejligheden.   

Der er gæsteværelser med plads til 6 personer. 2 i det ene værelse og 4 i det andet. Her er også eget bad, tekøkken og direkte udgang til den store fællesterrasse. Du har mulighed for at booke gæsteværelser og invitere dine venner, børn eller børnebørn på et besøg med overnatning i Ibihaven. 

Rundt om Ibihaven ligger den store fælleshave. Her er både tæmmede grønne arealer, træer og bede. Hvis du har grønne fingre, er du velkommen til at trække i havehandskerne og sætte dit personlige præg på haven.

Rundt om Ibihaven finder du parkerings-pladser. Her er der beregnet en p-plads til hver bolig, og der er også mulighed for handicapparkering. Du finder også ladestandere til el-biler og cykelstativer. 

Og så kommer der en el-delebil, så I kan køre ned og købe ind eller til fritidsaktiviteter sammen.

Bare rolig, der er også et sted til handymændene, hvor der er plads til at reparere og sætte i stand, lappe cykler, eller måske bare drikke en øl. Vi vil opfordre til, at I i fællesskab får etableret et veludstyret værksted med bidrag fra jeres egne garager og værksteder derhjemme. Måske der endda gemmer sig et køleskab, til de kolde øl, et sted i din nuværende bolig.  

Ved hovedindgangen tæt på fælleshuset finder du din personlige postkasse. Her henter du din post, og det bliver et naturligt samlingspunkt for dig og dine naboer. Det er også her, I finder jeres fælles opslagstavle, hvor I nemt kan invitere hinanden til arrangementer og holde jer opdaterede på livet i Ibihaven.

Der findes petanquebaner både udenfor og inde i atriumhaven, så dårligt vejr er ikke længere en undskyldning for at udskyde petanqueturneringen.  

I atriumhaven er der anlagt fælles bede til en indendørs køkkenhave. Her står I selv for at plante og passe urter og grøntsager, som kan være til gavn for fællesskabet eller den enkelte beboer – og I bestemmer selv, hvordan I fordeler både arbejde og høsten.  

Atriumhaven er indrettet med små grønne lommer, hvor du kan trække dig tilbage med en bog eller en kop kaffe og blot observere fællesskabet. Er du mest til den personlige ro, er der altså også god plads til dig.

I atriumhaven er der en zone, som ikke er indrettet til et bestemt formål. Her er det meningen, at I i fællesskab finder ud af, hvad pladsen skal bruges til. Det kan være et bibliotek, en motionszone eller et kreativt værksted. Det er kun fantasien, der sætter grænserne her.

Ibihaven er i to etager, og derfor er der selvfølgelig en elevator, som kan benyttes, hvis benene ikke holder til at tage trappen. Alle fællesarealer i Ibihaven er tilgængelige for kørestolsbrugere.

I Ibihaven bliver atriumhaven, den udendørs have og alle fællesarealer passet og vedligeholdt af gartnere. Så I kan læne jer tilbage og nyde livet. Skulle I have lyst til at give en hånd og selv tage jer af noget – eller hele vedligholdelsen, så sørger vi for, at pengene fra driften i stedet går til fællesskabet.  

I Ibihaven handler det om fællesskab og frihed - og om virkelig at leve livet

Boligerne

I Ibihaven findes der tre boligtyper. Type A og B, som er 3-værelses – og Type C, som er 2-værelses.

Boligerne er overskueligt indrettet med fokus på let tilgængelighed og et minimum af vedligeholdelse. Og uanset hvilken type, du vælger, får du enten privat terrasse eller altan – og et forareal med direkte udgang til den fælles, overdækkede atriumhave.

3-værelses lejlighed

Husleje:
Type A: 9.050 – 9.975 kr/md (før boligsikring)
Type B: 8.925 – 9.850 kr/md (før boligsikring)
Bruttoareal: 76-79 m2
Nettoareal: 70-73 m2

Se mere

2-værelses lejlighed

Husleje: 6.675 – 7.230 kr/md
Bruttoareal: 53-56 m2
Nettoareal: 47-49 m2

Se mere

Udlejning

Her kan du få overblik over udlejningen i Ibihaven og se, hvilke boliger, der er ledige. Du kan læse alle detaljer i boliglisten og finde den bolig, der passer til dig.

Vil du gerne reserve en bolig? Så kan du skrive til os her.

 • Valgt

 • Reserveret

 • Ledig

 • Udlejet

Tilføj filtrering af lejligheder: Rygning Kæledyr

Lej. nr. Etage Type Areal Værelser Pris / md Status

Området

Ibihaven ligger på Elmesvinget midt i det nye boligkvarter, Skovbrynet. Men selvom Ibihaven har grønne omgivelser, er boligfællesskabet tæt på både indkøb, oplevelser og transport.

Fra Skovsø (Sorøvej) kan du nemt komme med bussen til byen. Vil du gerne shoppe eller en tur i biografen, kan du tage bussen til Slagelse eller besøge VestsjællandsCentrets mange butikker.

Er du glad for badminton, gymnastik eller anden sport, er du i cykelafstand fra den lokale idræts- og boldklub, SBI. Og er du mere til golf, kan du besøge Trelleborg Golfklub og slå et slag for fællesskabet.

Der er desuden gode mulighed for indkøb, da du tæt på Ibihaven både har Fakta og Rema 1000.

Find vej her

Ibi Trier Mørch

Ibihaven er opkaldt efter Ibi Trier Mørch, som blev født i Slagelse i 1910.

Ibi Trier Mørch brugte store dele af sit liv på politiske og sociale aktiviteter – og på at kæmpe for både fællesskab og frihed.

Hun var aktiv i foreningslivet og satte betydningsfulde fodspor hos bl.a. De Studerendes Råd, Selskabet for Industriel Formgivning, Arkitektskolen samt Landsforeningen for Dansk Kunsthåndværk. Og på Museum of Modern Art i New York, hvor man stadig kan opleve Ibis prisvindende sølvkasseroller.

Ibis liv var fyldt med stærke relationer fra start til slut. Og hun er for mange et symbol på, hvor meget vi kan udrette, når vi gør det sammen.

Og netop derfor har vi valgt at opkalde Ibihaven efter Ibi Trier Mørch.

Ibi Trier Mørch
1910–1980

Spørgsmål og svar

Ibihaven er tiltænkt dig, der er 50+ og ikke har nogle hjemmeboende børn.

Ja. Når du bliver tilbudt en bolig i Ibihaven, får du mulighed for at ønske en bestemt bolig. Kan vi ikke tilbyde dig netop den, skal vi nok sørge for at tilbyde et tilsvarende alternativ.

Nej, du er velkommen i Ibihaven uanset hvor, du kommer fra.

I Ibihaven er der særlige boliger, hvor man må ryge. Det er ikke tilladt at ryge i resterende boliger, hverken i lejligheden eller på altan/terrasse. Har du rygende gæster i din ikke-ryger-lejlighed, henvises de til boligfællesskabets udendørs fællesarealer, hvor der er rygepavilloner.

Når du skriver dig op til en bolig, kan du søge specifik om at få tildelt en, hvor du må ryge.

I nogle af Ibihavens boliger er det tilladt at holde kæledyr. Vi tillader én hund (under 15 kg), eller én indendørs kat og andre smådyr i et begrænset omfang. Eksempelvis er det tilladt at holde en lille kanin eller et hamster i bur. Krybdyr og andre eksotiske arter er ikke tilladt i Ibihaven.

Har du delehund eller andre besøgende dyr, kræver det også, at du har en bolig, hvor kæledyr er tilladt.

Er du i tvivl om dit dyr må flytte med, er du velkommen til at kontakte os. Du kan søge om en bolig, hvor det er tilladt at holde kæledyr, når du skriver dig på interesseliste.

Der er beregnet en parkeringsplads pr. bolig og 2-3 af pladserne vil have ladestandere til el-biler.

Når vi slår dørene op i Ibihaven, vil der stå en el-delebil klar til brug. Viser det sig, at ordningen er populær, har vi sørget for, at der er ladeplads til i alt 4 delebiler.

I Ibihaven er der cykelstativer spredt rundt om hele byggeriet, så du kan altid parkere tæt på din bolig.

Boligerne opvarmes med luftvarmepumpe - og der er varme i badeværelsesgulvet.

Varmepumpen trækker luft ind fra ydersiden af byggeriet og ikke fra atriet. Du er derfor sikret, at den lune luft fra atriumhaven ikke får en negativ betydning for klimaet i din bolig.

Indretningen lægger op til en enkeltseng og et indbygget skab i soveværelset. Som beboer kan du selv vælge, hvordan du møblerer rummet efter indflytning, så længe det reetableres ved fraflytning.

Boligen er altså ikke umiddelbart beregnet til to personer – men kan man være der, må man selvfølgelig gerne det.

Indskuddet består af et depositum svarende til tre måneds leje, samt én måneds forudbetalt husleje. Depositum og forudbetalt leje er uden boligstøtte, og det er det fulde beløb, der skal regnes med.

Den forudbetalte leje dækker din husleje den sidste måned inden eventuel fraflytning.

Forudbetalt leje skal betales umiddelbart efter underskrevet lejekontrakt. Depositum leje skal betales senest en måned inden indflytning.

Du får dit depositum tilbage ved fraflytning, hvis ikke din bolig kræver istandsættelse.

YouSee vil som udgangspunkt levere TV og internet til din bolig. Du kan dog altid selv vælge en anden leverandør. TV og internet er ikke en del af din betalte leje.

Det er ikke tilladt at sætte en parabol op.

Ja, vi offentliggør løbende nye steder. Hvis du gerne vil holdes opdateret om kommende byggerier eller andre nyheder, kan du med fordel tilmelde dig vores nyhedsbrev.

Ja, der er en prøvebolig klar. Hold øje med vores nyhedsbrev og Facebook arrangementer og tidspunkter, hvor du kan komme og opleve boligen.

Agorahaverne er udviklet af Tetris A/S og Ibihaven bygges af Ibihaven ApS. Byggeriet er tegnet af arkitekterne Sangberg og opføres af totalentreprenør Rasmus Friis A/S i samarbejde med ingeniør MOE og modulleverandør Flex Modul.

Udlejning varetages af DEAS.

 

 

 

Hent en brochure om Ibihaven

Vil du gerne vide mere?

Her kan du hente vores store brochure og læse mere om Ibihaven, byggeriet, boligerne, faciliteterne og om fællesskabet.

Ibihaven: Hent brochure her

Os, bag Ibihaven

Katrine Rasmussen

Fællesskab og udlejning

Katrine er god til det med fællesskab, og det er blandt andet hende, der hjælper dig godt på plads i dit nye hjem, når du flytter ind.
Ringer du til os, er der også stor sandsynlighed for, at det er Katrine, du får i røret.

Martin Wagner

Kommunikations- og presseansvarlig

Martin er ansvarlig for al kommunikationen i Agorahaverne – og det er ham, der sørger for at interesserede borgere hører om boligfællesskabet.
Måske har du allerede set ham tale til arrangementer eller læst om ham i avisen.

Simone Mai Hansen

Kommunikation

Simone er glad for gode historier. Hun arbejder med at sørge for materialer, der fortæller om boligerne, fællesskabet og det gode liv i Ibihaven - og at du altid kan læse med på både digitale og trykte medier.

Michael Krolykke

Projektchef

Michael er den overordnede projektchef på alt, der har noget med Agorahaverne at gøre. Det er er ham, der holder det store, forkromede overblik og sørger for, at der er fremgang i både byggeri og fællesskab.

Annette Moseholm Scheel

Projektleder

Annette er projektleder og er i det daglige arbejde det, vi kalder bygherre. Hun er med til at tage store og små beslutninger for Ibihaven og sørger altid for høj kvalitet i det byggede. Både i Ibihavens boliger og i alle de grønne områder, der hører til fællesskabet.

Kontakt

Fik du ikke svar på det, du gerne ville vide?

Har du spørgsmål til byggeriet, boligerne eller fællesskabet i Ibihaven, er du altid velkommen til at sende os en mail på info@agorahaverne.dk

Du kan også ringe til os eller sende en sms på 25 66 80 99