Velkommen i Ibihaven

Oplev Ibihaven

Ønsker du at besøge Ibihaven og se en ledig bolig? Book en personlig fremvisning her.

Læs mere

 

 

Ibihaven

Lige øst for Slagelse – i Skovbrynet mellem grønne marker og gamle gårde – ligger Ibihaven, som stod klar i oktober 2020.

Ibihaven er et fællesskab med 76 moderne, bæredygtige lejeboliger for voksne uden hjemmeboende børn.

Boligerne er overskuelige, fremtidssikrede hjem, som kun kræver et minimum af vedligeholdelse.

I Ibihaven kan du være tæt på naturen hver dag. Du får både privat altan eller terrasse og et forareal med direkte udgang til en stor fælles, overdækket atriumhave, hvor der altid er grønt – og hvor der hverken er blæst eller frost.

 

 

Atriumhaven byder på meget mere end grønne planter og svævende svalegange – den er et grønt fællesrum, som er en direkte forlængelse af dit eget hjem. Og den er med til at gøre Ibihaven til et helt særligt sted at bo.

I Atriumhaven er der forskellige zoner. Her er både plads til både fordybelse og fællesaktiviteter. Og det er her, det for alvor kan mærkes, at Ibihaven er et boligfællesskab.

Som beboer, kommer du til at forme fællesskabet, og sammen med dine naboer, kan du være med til at skabe en motionszone, et kreativt værksted eller lige dét, der passer til jeres interesser – og som kan bidrage til det gode liv.

For i Ibihaven er det netop det gode liv, det hele handler om.

Adresse

Lysningen 1-177,
4200 Slagelse Sjælland

Boliger

76 moderne
bæredygtige,
boliger

Indflytning

Der er indflytningsklare lejligheder

Fremvisning

Vil du se en bolig i Ibihaven?
Klik her

Naboskab

I Ibihaven vokser det gode naboskab om kap med de hjemmedyrkede urter i køkkenhaven. Og mere end bare at leve, handler det her om virkelig at leve livet

Frihed

Din bolig i Ibihaven er bygget med fokus på balancen mellem fællesskab og frihed

Tæt på naturen

Uanset om du er mest til at hvile dig i den store grønne atriumhave eller til at få jord under neglene i den udendørs fælleshave, så behøver du ikke at lede længe efter det grønne i Ibihaven

Atriumhaven

I hjertet af Ibihaven er den overdækkede atriumhave med hele 1.520 m2 grønt fællesareal.

Her vokser planter og blomster frodigt, og du vil opleve, at naturen bliver en betydningsfuld del af din hverdag i Ibihaven.

I atriumhaven er der lys, luft og læ. Det betyder, at udesæsonen forlænges, og at du hele året kan søge ly og læ og nyde atriumhavens velduftende planteliv – uanset, hvordan det danske vejr arter sig.

I atriumhaven er der et fællesværksted, hvor du kan realisere dine gør-det-selv projekter, og der er en petanquebane, hvor I kan mødes over et spil. Er du mere til et stille hjørne med ro til fordybelse, findes det også i haven.

Og når du flytter ind i Ibihaven, er du og de andre beboere selv med til at beslutte, hvad de forskellige zoner i atriumhaven skal bruges til.

Køkkenhave

I den indendørs køkkenhave med forskellige bede har du god mulighed for at få jord under neglene og måske dyrke noget, som kan krydre en fælles middag.

Gæsteværelser

I Ibihaven er der to gæsteværelser. Det ene kan rumme fire personer og er perfekt til en overnattende familie, mens det andet er indrettet til en enkelt person eller et par. Fra begge værelser er der adgang til tekøkken og bad – og fra familieværelset er der udgang til fællesterrassen.

Fællesrum

I fællesrummet er siddepladser til min. 30 personer og udgang til en stor, udendørs terrasse. I fællesrummet er der et moderne, velfungerende køkken, depot og vaskemaskine til brug i forbindelse med fælleshusets aktiviteter.

Agoraen

Husets hjerte med plads til at samle alle Ibihavens beboere på en gang. Dette er Ibihavens svar på en bymidte – og et godt sted at holde sammenkomster. Agoraen er indrettet med haveborde og stole, så den også kan bruges som en indendørs terrasse.

Fordybelseszoner

Stille, grønne zoner, som er særligt indrettet til personlig ro og fordybelse. Her kan du læse en bog, løse kryds og tværs eller bare lade tankerne løbe.

Udestuen

Grønt loungeområde med fælles havemøbler. Her kan du tage et hvil, nyde din frokost eller læse dagens avis med dine naboer.

Værksted og hobbyrum

Her kan du reparere og sætte i stand, lappe cykler eller bygge noget. Der er her også god plads til dig, som ønsker at male, sy eller andet kreativt.

Flexzone

En fleksibel zone, som udvikles og indrettes i fællesskab. Du og dine naboer er selv med til at vælge, hvilke aktiviteter, som skal fylde her. Måske er det her I ruller træningsmåtterne eller bordtennisbordet ud?

Mere end bare en bolig

Ud over dit private hjem får du i Ibihaven også en række faciliteter, som du kan bruge sammen med dine naboer.

I Ibihaven finder du et fælleshus med et lyst og moderne køkken. Her er der god plads til at mødes om madlavningen og udfolde jeres kulinariske evner. Fra køkkenet er der udgang til en stor, udvendig fællesterrasse, hvor du i de varme måneder kan nyde at spise ude eller drikke din aftenkaffe.

Der er også to gæsteværelser med plads til i alt 6 personer. Der er eget bad, tekøkken og direkte udgang til fællesterrassen. Du har mulighed for at booke gæsteværelserne og invitere dine venner, børn eller børnebørn på et besøg med overnatning i Ibihaven. Fællesrummet byder også på et fælles depot med vaskemaskine og tørretumbler.

Rundt om Ibihaven ligger en fælles have med en lille sø. Havens planteliv er inspireret af biodiversiteten i området – her vokser hjemmehørende arter, som fremmer dyre- og planteliv, i naturlig harmoni med både enggræs, frugttræer og vilde buske.

Skulle du have grønne fingre, er du velkommen til at trække i havehandskerne og plante din egen køkkenhave – eller måske bygge en lille hønsegård.

Udenfor Ibihaven er der en p-plads til hver bolig.

Fællesfaciliteter

Atriumhaven er inddelt i zoner – den største af dem, kalder vi for Agoraen. Her er der plads til at fællesskabet kan samles til fællesmøder, middage, arrangementer eller lign. Det er vist ikke et dårligt sted et brag af en sommerfest.

I Ibihaven er der et fællesrum med et moderne og veludstyret køkken og siddepladser til min. 30 personer. Her kan jeg både mødes til større fællesmiddage eller til kaffe, kortspil og andre hyggelige aktiviteter.

Fra fællesrummet er der udgang til en udvendig fælles terrasse – perfekt til at grille eller sludre over et glas vin. Jeg kan i fællesskabsaftale, om fællesrummet kun er til fælles brug, eller om også kan benyttes til private arrangementer.    

I forbindelse med fællesrummet findes et depot til opbevaring, samt en vaskemaskine og tørretumbler, som I bl.a . kan bruge i forbindelse med fælleskøkkenet eller gæsteværelserne.    

Der er to gæsteværelser med plads til 6 personer i alt. 1-2 personer i det ene værelse og 4 i det andet. Gæsteværelserne dele om et badeværelse og tekøkken. Du har mulighed for at booke gæsteværelser og invitere venner, børn eller børn på et besøg med overnatning i Ibihaven. 

Rundt om Ibihaven ligger en fælleshave og en lille sø. Her vokser både tæmmede græs arealer, frugttræer og bede. Hvis du har grønne fingre, er du velkommen til at trække i havehåndskerne og sætte dit personlige præg på haven.

Rundt om Ibihaven finder du parkerings-pladser. Her er der beregnet en p-plads til hver bolig, og der er også mulighed for handicapparkering. Du finder også ladestandere til el-biler og overdækkede cykelstativer. 

 

Bare rolig, der er også et sted til handymændene, hvor der er plads til at reparere og sætte i stand, lappe cykler, eller måske bare drikke en øl. Vi vil opfordre til, at I i fællesskab får etableret et veludstyret værksted med bidrag fra jeres egne garager og værksteder derhjemme. Måske der endda gemmer sig et køleskab, til de kolde øl, et sted i din nuværende bolig.  

Ved hovedindgangen tæt på fælleshuset finder du din personlige postkasse. Her henter du din post, og det bliver et naturligt samlingspunkt for dig og dine naboer. Det er også her, I finder jeres fælles opslagstavle, hvor I nemt kan invitere hinanden til arrangementer og holde jer opdaterede på livet i Ibihaven.

Der findes petanquebane inde i atriumhaven, så dårligt vejr er ikke længere en undskyldning for at udskyde petanqueturneringen.  

I atriumhaven er der anlagt fælles bede til en indendørs køkkenhave. Her står I selv for at plante og passe urter og grøntsager, som kan være til gavn for fællesskabet eller den enkelte beboer – og I bestemmer selv, hvordan I fordeler både arbejde og høsten.  

Atriumhaven er indrettet med små grønne lommer, hvor du kan trække dig tilbage med en bog eller en kop kaffe og blot observere fællesskabet. Er du mest til den personlige ro, er der altså også god plads til dig.

I atriumhaven er der en zone, som ikke er indrettet til et bestemt formål. Her er det meningen, at I i fællesskab finder ud af, hvad pladsen skal bruges til. Det kan være et bibliotek, en motionszone eller et kreativt værksted. Det er kun fantasien, der sætter grænserne her.

Ibihaven er i to etager, og derfor er der selvfølgelig en personlift, som kan benyttes, hvis benene ikke holder til at tage trappen. Liften kan transportere op til fire personer ad gangen, men er ikke beregnet til flyttetransport eller liggende transport.

I Ibihaven bliver atriumhaven, den udendørs have og alle fællesarealer passet og vedligeholdt af gartnere. Så jeg kan læne jer tilbage og nyde livet. Skulle jeg have lyst til at give en hånd og selv tage jer af noget – eller hele vedligholdelsen, så sørger vi for, at pengene fra driften i stedet går til fællesskabet. 

Ibihaven har sin egen el-delebilsordning igennem TADAA. Ordningen er en app-baseret abonnementsløsning med tre forskellige abonnementer afhængig af behov.

I Ibihaven handler det om fællesskab og frihed - og om virkelig at leve livet

Boligerne

I Ibihaven findes der tre boligtyper. Type A og B, som er 3-værelser – og Type C, som er 2-værelser.

Boligerne er overskueligt indrettet med fokus på let tilgængelighed og et minimum af vedligeholdelse. Og uanset hvilken type, du vælger, får du enten privat terrasse eller altan – og et forareal med direkte udgang til den fælles, overdækkede atriumhave.

3-værelses lejlighed

Husleje:
Type A: 9.068 – 9.998 kr/md
Type B: 8.943 – 9.873 kr/md
Bruttoareal: 76-79 m2
Nettoareal: 70-73 m2

Se mere

2-værelses lejlighed

Husleje: 6.680 – 7.240 kr/md
Bruttoareal: 53-56 m2
Nettoareal: 47-49 m2

Se mere

Udlejning

Her kan du få overblik over udlejningen i Ibihaven og se, hvilke boliger, der er ledige. Du kan læse alle detaljer i boliglisten og finde den bolig, der passer til dig.

Har du spørgsmål eller ønsker du at leje en bolig, kan du kontakte os på mail: udlejning@juliliving.dk. 

  • Valgt

  • Reserveret

  • Ledig

  • Udlejet

Tilføj filtrering af lejligheder: Rygning Kæledyr

Lej. nr. Etage Type Areal Værelser Pris / md Status

Området

Ibihaven ligger på Elmesvinget midt i det nye boligkvarter, Skovbrynet. Men selvom Ibihaven har grønne omgivelser, er boligfællesskabet tæt på både indkøb, oplevelser og transport.

Fra Skovsø (Sorøvej) kan du nemt komme med bussen til byen. Vil du gerne shoppe eller en tur i biografen, kan du tage bussen til Slagelse eller besøge VestsjællandsCentrets mange butikker.

Er du glad for badminton, gymnastik eller anden sport, er du i cykelafstand fra den lokale idræts- og boldklub, SBI. Og er du mere til golf, kan du besøge Trelleborg Golfklub og slå et slag for fællesskabet.

Der er desuden gode mulighed for indkøb, da du tæt på Ibihaven både har Fakta og Rema 1000.

Find vej her

Ibi Trier Mørch

Ibihaven er opkaldt efter Ibi Trier Mørch, som blev født i Slagelse i 1910.

Ibi Trier Mørch brugte store dele af sit liv på politiske og sociale aktiviteter – og på at kæmpe for både fællesskab og frihed.

Hun var aktiv i foreningslivet og satte betydningsfulde fodspor hos bl.a. De Studerendes Råd, Selskabet for Industriel Formgivning, Arkitektskolen samt Landsforeningen for Dansk Kunsthåndværk. Og på Museum of Modern Art i New York, hvor man stadig kan opleve Ibis prisvindende sølvkasseroller.

Ibis liv var fyldt med stærke relationer fra start til slut. Og hun er for mange et symbol på, hvor meget vi kan udrette, når vi gør det sammen.

Og netop derfor har vi valgt at opkalde Ibihaven efter Ibi Trier Mørch.

Ibi Trier Mørch
1910–1980

Spørgsmål og svar

Ibihaven til dig, der er minimum 50 år og ikke har nogle hjemmeboende børn. Der er ingen øvre aldersgrænse for beboere.

Ja. Du kan se hvilke boliger der er ledige under 'Udlejning'.

Nej, du er velkommen i Ibihaven uanset hvor, du kommer fra.

I Ibihaven er der særlige boliger, hvor man må ryge. Det er ikke tilladt at ryge i resterende boliger, hverken i lejligheden eller på altan/terrasse. Har du rygende gæster i din ikke-ryger-lejlighed, henvises de til boligfællesskabets udendørs fællesarealer, hvor der er rygepavillon.

I nogle af Ibihavens boliger er det tilladt at holde kæledyr. Vi tillader én hund (under 15 kg), eller én indendørs kat og andre smådyr i et begrænset omfang. Eksempelvis er det tilladt at holde en lille kanin eller et hamster i bur. Krybdyr og andre eksotiske arter er ikke tilladt i Ibihaven.

Har du delehund, kræver det også, at du har en bolig, hvor kæledyr er tilladt.

Er du i tvivl om dit dyr må flytte med, er du velkommen til at kontakte os. .

Der er beregnet én parkeringsplads pr. bolig. Der vil desuden være 2 pladser med ladestandere til el-biler.

I Ibihaven er der cykelstativer spredt rundt om hele byggeriet, så du kan altid parkere tæt på din bolig.

Boligerne opvarmes med luftvarmepumpe - og der er varme i badeværelsesgulvet.

Varmepumpen trækker luft ind fra ydersiden af byggeriet og ikke fra atriet. Du er derfor sikret, at den lune luft fra atriumhaven ikke får en negativ betydning for klimaet i din bolig.

Indretningen i soveværelser lægger op til en enkeltseng med et indbygget skab. Som beboer kan du selv vælge, hvordan du møblerer rummet efter indflytning, så længe det reetableres ved fraflytning.

Boligen er altså ikke umiddelbart beregnet til to personer – men kan man være der, må man selvfølgelig gerne det.

Indskuddet består af et depositum svarende til tre måneds leje, samt én måneds forudbetalt husleje. Depositum og forudbetalt leje er uden boligstøtte, og det er det fulde beløb, der skal regnes med.

Den forudbetalte leje dækker din husleje den sidste måned inden eventuel fraflytning.

Forudbetalt leje skal betales umiddelbart efter underskrevet lejekontrakt. Depositum leje skal betales senest en måned inden indflytning.

Du får dit depositum tilbage ved fraflytning, hvis ikke din bolig kræver istandsættelse.

YouSee vil som udgangspunkt levere TV og internet til din bolig. Du kan dog altid selv vælge en anden leverandør blandt de leverandører, der benytter Yousee' fordelingsnet. TV og internet er ikke en del af din betalte leje.

Det er ikke tilladt at sætte en parabol op.

Ja, vi offentliggør løbende nye steder. Hvis du gerne vil holdes opdateret om kommende byggerier eller andre nyheder, kan du med fordel tilmelde dig vores nyhedsbrev.

Ja. Du kan booke en personlig fremvisning hos vores mægler.

Agorahaverne er udviklet af Tetris A/S og bygget af Ibihaven ApS. Byggeriet er tegnet af arkitekterne Sangberg og opføres af totalentreprenør Rasmus Friis A/S i samarbejde med ingeniør MOE og modulleverandør Flex Modul.

 

 

 

Hent en brochure om Ibihaven

Vil du gerne vide mere?

Her kan du hente vores store brochure og læse mere om Ibihaven, boligerne, faciliteterne og om fællesskabet.

Ibihaven: Hent brochure her

Kontakt

Er du interesseret i en bolig i Ibihaven

Er du interesseret i en bolig, kan du kontakte Juli Living på mail: udlejning@juliliving.dk.