Tilbage til oversigt

Flyt hjemmefra, når jeres børn flytter hjemmefra

maj 2024

Det var overskriften på en artikel i Børsen for nylig – og med rigtig mange gode pointer. Og der er rigtig mange gode grunde til at overveje sin boligsituation, allerede når børnene flyver fra reden, og et nyt kapitel i livet starter.

1: Få mere frihed: Ved at sælge parcelhuset kan du sandsynligvis frigøre et økonomisk råderum og få mere frihed til at opleve, rejse – og generelt bare forkæle dig selv og dem, du holder af. Du får samtidig mere tid til at gøre de ting, du holder af, når du ikke skal bruge tid på at passe hus og have.

2: Bo tættere på vennerne: Måske har du altid drømt om at bo tættere på vennerne. Og nu hvor børnene ikke længere er en del af dagligdagen, kan vennerne måske indtage en større del af dit liv. Måske har I lyst til at rykke i et bofællesskab – eller finde et sted, hvor I kan have hver jeres mindre bolig, dør om dør – med alt hvad det kan indebære af fælles aktiviteter, hyggelige middage, gåture og en impulsiv snak over kop kaffe. Og som en ekstra bonus er det videnskabeligt bevist, at vi lever længere og sundere, hvis vi er sociale og fysisk aktive. Hvilket er endnu en god grund til at bo tæt på sine gode relationer – frem for alene i et stort parcelhus.

3: Gør noget godt for planeten – og for den næste generation: Vi bør alle sammen forbruge mindre og bo på lidt mindre plads. Ved at flytte fra de store huse når børnene flytter hjemmefra, skaber vi plads til de nye generationer, som ellers vil bygge nyt udvikle nye byområder, som der egentlig ikke er behov for. På den måde kan du være med til at understøtte en bæredygtig udvikling ved at flytte i noget mindre – og sikre liv i byerne, ved at lade børnefamilierne flytte ind så de kan holde liv i daginstitutionerne, skolerne og sports- og foreningslivet. Så måske det er tid til at overveje at flytte hjemmefra? Ikke fordi du skal – men fordi der er for mange gode grunde til at lade være.

Hvad nu med alle mine ting, min plads og min have, som jeg ikke kan undvære, tænker du måske? Nu skulle jeg lige til at indrette mit eget hjemmebibliotek, systue, værksted, (fortsæt selv listen).

Fortvivl ikke. I Agorahavernes bofællesskaber finder du måske svaret på dine bekymringer. Her får du bl.a. adgang til fællesfaciliteter, som stort opholdsrum og gæsteværelse. Så du kan stadig invitere gæster – både til hyggelige sammenkomster, fester og overnatning. Og hvis du savner din have, har du i Agorahaverne både køkkenhave og blomsterbede – ude såvel som inde. Men du behøver kun passe det og engagere dig i haveforeningen, hvis du har lyst. Og selvfølgelig skal du vænne dig til at bo på mindre plads og med færre ting. Men når vi taler med vores beboere, synes de faktisk, at det har været en lettelse at komme ned på mindre plads og skille sig af med en masse ting og sager, som de alligevel ikke har brug for.

Vil du gerne vide mere om Agorahaverne?

Hvis du gerne vil vide mere om Agorahaverne – og livet i vores boligfællesskaber – er du altid velkommen til at kontakte os eller besøge os til åbent hus.

Se vores ledige boliger her.

Vil du gerne vide mere om Agorahaverne?

Hvis du gerne vil vide mere om Agorahaverne – og livet i vores boligfællesskaber – er du altid velkommen til at kontakte os eller besøge os til åbent hus.

Se vores ledige boliger her.