Tilbage til oversigt

Drømmen om vores pensionisttilværelse kom til os indenfor en time

juni 2023

Mød Kim og Jette, som tæller ned til indflytning i Viggohaven 

Juni har lige meldt sin ankomst, solen står højt på himlen og alt udenfor står smukt og grønt. Jeg er på vej til Holbæk for at mødes med Jette og Kim.

Jette og kim er ved at starte et nyt liv som pensionister og forventningens glæde stråler ud af dem, da jeg møder dem. De kan næsten ikke vente til 1. august, dagen hvor de får nøglen til deres nye lejlighed i Viggohaven i Holbæk.

Nysgerrighed førte til drømmen

Kim og Jette faldt over en annonce i avisen med en invitation til et informationsmøde, hvor boligfællesskabet Viggohaven skulle præsenteres.

”Vi havde egentligt ikke forestillet os, at vi skulle flytte, men vi blev nysgerrige, da vi så annoncen og var enige om, at det måtte vi afsted til”, fortæller Jette.

Kim og Jette var helt solgt allerede en time inde i præsentationen.

Kim fortsætter ”Vi besluttede os allerede under præsentationen. Det her var vores drøm og her skulle vi bo. Og allerede da mødet var slut, havde vi besluttet os for, hvilken lejlighed vi ville have”.

Mange prøveboliger og åbne huse er blevet besøgt

Kim og Jettes beslutning på informationsmødet er kun blevet bekræftet på alle de åbne huse, de har været til rundt om på Sjælland.

”Vi har set alle prøveboliger. Vi har bl.a. været i Sophushaven i Slagelse tre gange og en gang i Næstved – og vi har været til samtlige åbent huse her i Holbæk. I Slagelse og Næstved snakkede vi med mange beboere og blev også inviteret ind hos flere, og det har kun været positivt. Vi vil anbefale, at alle at kører en tur rundt til andre Agorahaver og taler med beboerne, hvis man er i tvivl”.

Venskaber inden indflytningen

Jette og Kim er meget åbne overfor andre mennesker og er mere end klar til at indgå i fællesskabet i Viggohaven. De har allerede mødt en del af deres kommende naboer på de åbne huse, og nye venskaber er allerede skabt.

I kor fortæller de: ”Vi har allerede fået et godt venskab til de andre beboere. Vi har mødt andre kommende naboer, som også har været til alle åbne huse, så derigennem har vi allerede skabt en relation og er nu på knus og kram”.

Byggeriet følges flere gange om ugen

Byggeriet er blevet fulgt tæt siden første spadestik. Minimum to gange om ugen besøger Jette og Kim byggepladsen, og der er flittigt blevet taget billeder uge for uge. De ved en masse om byggeriet og hele konceptet, og er begge kendte ansigter til både de åbne huse og blandt håndværkerne.

”Vi har sågar været ude med kage til håndværkerne”.

Indflytningen nærmer sig

Kim var ikke rolig før, at underskriften på lejligheden var sat.

”Kim var slet ikke sig selv, sov ikke om natten og var rastløs – lige indtil vi skrev under på lejekontrakten” fortæller Jette.

Kim fortsætter: ”Jeg sad og trykkede opdater, og da kontrakten kom kl. 12.00, blev der skrevet under 12.01”.

Det lyser ud af dem begge, at de ville være klar til at flytte ind i morgen, hvis muligheden var der, men de må vente halvanden måned endnu.

”Vi kan næsten ikke få armene ned og har spurgt, om det ikke er muligt at flytte ind før den aftalte dato. Vi glæder os så meget til det hele. Det er hele konceptet; at flytte ind i noget helt nyt, at møde søde og rare mennesker omkring os – og i bund og grund fællesskabet, og alle de muligheder det giver os”.

Men Kim og Jette må vente indtil 1. august, hvor flyttefirmaet er hyret.

Rød løber og champagne er indkøbt

Tidsplanen og alle detaljerne er på plads – og intet er overladt til tilfældighederne.

”Kim har købt rød løber og 3 store flag. En rød løber og to flag til hovedindgangen og et flag, der skal stå ved nr. 18, hvor vi skal bo”, siger Jette. Kim fortæller videre, om de ting de har planlagt.

”Vores nye cafébord skal sættes op, som det første, foran vores lejlighed på indflytningsdagen, og vi har købt champagne, så alle der kommer forbi kan få et glas”

Med god indstilling og åbenhed kommer man langt

Med Kim og Jettes indstilling og åbenhed til livet i Viggohaven er jeg ikke i tvivl om, at de bliver en gevinst for fællesskabet. Havelauget kommer til at blomstre med Jette i front og mon ikke, at madklubben har scoret højt med Kim ombord. Og det er nok ikke de eneste laug, der får glæde af dem.

Vi glæder os til at overlevere nøglerne til Kim og Jettes nye hjem d. 1. august, hvor vi er sikre på, at de stråler endnu mere, end solen gør i dag.