Spørgsmål og svar om Hermanhaven

Hermanhaven

Her kan du finde svarene på de spørgsmål, vi oftest bliver stillet om byggeriet, boligerne og fællesskabet i Hermanhaven.

Hvor store er boligerne – og hvad koster de?

Der findes tre forskellige boliger i Hermanhaven. Vi kalder dem Type A, B og C. De tre typer har forskellig indretning og størrelse – og du kan både få en 2-værelses eller en 3-værelses bolig.

Priserne varierer fra bolig til bolig alt efter størrelse og placering i huset. For at se de konkrete tegninger og priser, kan du klikke og besøge vores boligside her.

Hvem kan flytte ind i Hermanhaven

Hermanhaven er tiltænkt dig, der er minimum 50 år og ikke har nogle hjemmeboende børn.

Du er velkommen i Hermanhaven uanset hvor du er fra, og der er ikke særlig fortrinsret for Næstved-borgere.

Kan jeg selv vælge en bolig?

Ja. Når du skriver dig op til et hjem i Hermanhaven, får du mulighed for at ønske en bestemt bolig. Kan vi ikke tilbyde dig netop den, skal vi nok sørge for at du får et tilsvarende alternativ.

Må jeg ryge i Hermanhaven?

I Hermanhaven er der særlige boliger, hvor man må ryge. Du må ikke ryge i de øvrige boliger, hverken i lejligheden eller på altan/terrasse. Alle fællesarealer er røgfri. Har du rygende gæster i din ikke-ryger-lejlighed, henvises de til boligfællesskabets udendørs rygepavilloner.
Når du skriver dig op til en bolig, kan du søge specifik om at få tildelt en, hvor du må ryge.

Må mit kæledyr flytte med?

I nogle af Hermanhavens boliger er det tilladt at holde kæledyr. Vi tillader én hund (under 15 kg), eller én indendørs kat og andre smådyr i et begrænset omfang. Det kan fx være en lille kanin eller et hamster i bur. Krybdyr og andre eksotiske arter er ikke tilladt i Hermanhaven.

Har du delehund eller andre besøgende dyr, kræver det også, at du har en bolig, hvor kæledyr er tilladt. 

Er du i tvivl om dit dyr må flytte med, er du velkommen til at kontakte os. Du kan søge om en bolig, hvor det er tilladt at holde kæledyr, når du skriver dig på interesseliste.

Kan jeg parkere ved min bolig?

I Hermanhaven er der beregnet en p-plads til hver bolig, men du får ikke din egen private p-plads.
Her er også ladestandere til el-biler og handicapparkering.

Tæt på din bolig finder du også overdækkede cykelstativer, så din cykel kan stå i læ og tørvejr. Der er desuden låsestativer til ladcykler.

Er der delebiler?

I Hermanhaven kan du vælge at blive en del af vores delebilsordning, som er arrangeret i samarbejde med Tadaa. 

Når fællesskabet slår dørene op, vil der stå en el-bil klar til dem, der er med i ordningen. Har delebilen stor interesse, har vi sørget for, at ordningen og parkeringsmulighederne kan udviddes.

Hvordan opvarmes boligerne?

Boligerne opvarmes med luftvarmepumpe – og der er varme i badeværelsesgulvet. 

Varmepumpen trækker luft ind fra ydersiden af byggeriet og ikke fra atriet. Så den lune luft fra atriumhaven får ikke betydning for klimaet i din bolig.

Kan vi være to personer i en 2-værelses bolig?

Boligen er ikke designet til to personer. Indretningen lægger op til en enkeltseng og et indbygget skab i soveværelset. Som beboer kan du selv vælge, hvordan du møblerer rummet efter indflytning, så længe det reetableres ved fraflytning.

Hvad skal jeg betale i indskud?

Indskuddet består af et depositum svarende til tre måneds leje, samt én måneds forudbetalt husleje. Depositum og forudbetalt leje er uden boligstøtte, og det er det fulde beløb, der skal regnes med. 

Den forudbetalte leje dækker din husleje den sidste måned inden eventuel fraflytning.

Forudbetalt leje skal betales umiddelbart efter underskrevet lejekontrakt. Depositum og første måneds leje skal betales senest en måned før indflytning. 

Du får dit depositum tilbage ved fraflytning, hvis ikke din bolig kræver istandsættelse.

Hvad med TV og internet?

YouSee vil som udgangspunkt levere TV og internet til din bolig. Du kan dog altid selv vælge en anden leverandør. TV og internet er ikke en del af din betalte leje.

Det er ikke tilladt at sætte en parabol op.

Bliver der lavet en prøvebolig?

Ja, der kommer en prøvebolig i Hermanhaven fra midten af september. Hvis du holder øje med vores Facebook-side eller skriver dig op til vores nyhedsbrev, vil du få løbende information om fremvisninger og Åbent Hus-arrangementer.

Hvem bygger Hermanhaven?

Agorahaverne er udviklet af Tetris A/S og Hermanhaven opføres af Hermanhaven ApS. Byggeriet er tegnet af arkitekterne Sangberg og TRS ARK. Hermanhaven opføres af totalentreprenør Rasmus Friis A/S i samarbejde med ingeniør MOE og modulleverandør Flex Modul.

Udlejning varetages af DEAS.

Ansøgning