Velkommen i Hermanhaven

 

 

Hermanhaven

På Fasanvej – tæt på Næstved midtby og med den smukkeste, grønne udsigt – finder du Hermanhaven.

Hermanhaven er et moderne boligfællesskab med 60 bæredygtige lejeboliger for voksne uden hjemmeboende børn.

Hermanhaven gik i jorden i juni 2020 og står klar til indflytning i April 2021.

Uanset hvilken lejlighed du vælger, flytter du ind i et overskueligt og fremtidssikret hjem, hvor du finder rum til både fællesskab og frihed.

 

Hermanhaven er et helt særligt sted at slå sig ned. Især hvis du nyder at være tæt på naturen, vil du føle dig godt tilpas her. Her har alle boliger nemlig egen altan eller terrasse med udsigt til den vilde natur, som omgiver Hermanhaven og binder de to huse sammen.

Men det er ikke kun omgivelserne, der gør hverdagen i Hermanhaven grøn. For i hjertet af husene, findes en stor, fælles, overdækket atriumhave.

I atriumhaven er der lys og læ – og her kan fællesskabet slå rødder blandt buske, blomster og træer. Atriumhaven er dog mere end bare en have, det er en grøn og frodig forlængelse af dit eget hjem. Haven er indrettet i forskellige zoner, så der er god plads til både motion, fordybelse, kreativitet og aktivt samvær.

 

 

Fællesskab og frihed

I Hermanhaven får du et stærkt fællesskab og gode naboer, du kan dele din hverdag med. Og frihed til at gøre det, du altid har haft lyst til

Adresse

Fasanvej
4700 Næstved, Sjælland

Boliger

120 seniorvenlige boliger

Indflytning

Hermanhaven står klar i april 2021

Fremvisning 

Vil du se en bolig i Hermanhaven. Så klik her 

Omgivet af grønt

I Hermanhaven har du naturen helt tæt på - både indenfor og udenfor. Hermanhaven er nemlig omgivet af en skøn natur i form af skov og marker.

Atriumhaven

Fællesskabets hjerte er den store overdækkede atriumhave. Her er det ikke kun fællesskabet, der gror og vokser - her får du også en stor, frodig oase i direkte forlængelse af din private bolig.

Her kan du nyde naturen året rundt - for her er der nemlig altid læ og et mildt klima. Også selvom det danske vejr rusker i Hermanhaven. Så du og dine naboer kan have glæde af haven og en udesæson, der er længere end normalt.

Atriumhaven har stor betydning for hverdagen og aktiviteterne i Hermanhaven. Og med 1.178 kvm er her mere end bare køkkenbede og træer. Du får også en lang række fællesfaciliteter, som danner rammen om både socialt samvær og personlig fordybelse.

I haven finder du blandt andet et udekøkken, et fællesværksted og hobbyrum, hvor du kan være kreativ - eller måske kaste dig ud i et gør-det-selv projekt. Der er også en petanquebane, hvor du og dine naboer kan mødes over et spil. Vil du hellere læse en bog eller sidde lidt i ro og tænke, er der flere stille kroge, hvor du nemt kan nyde lidt fred i det grønne.

Det bedste af det hele er, at du og de andre beboere selv er med til at beslutte, hvad atriumhavens zoner skal bruges til.

Mere end bare en bolig

Fra din hoveddør kan du træde direkte ud i den store, overdækkede atriumhave - og nyde en grøn og frodig oase i forlængelse af dit private hjem

Køkkenhave

I den indendørs køkkenhave er der anlagt fælles bede, hvor du få jord under neglene. Her står I selv for at plante og passe urter og grøntsager, som kan være til gavn for fællesskabet eller den enkelte beboer – og I bestemmer selv, hvordan I fordeler både arbejdet og høsten.  

Gæsteværelser

I Hermanhaven er der to gæsteværelser. Et familieværelse med plads til fire personer og et værelse til en enkelt eller to personer. Værelserne deler toilet, bad og tekøkken.

Fællesrum

Her er siddepladser til min. 30 personer og udgang til den udendørs fællesterrasse. I fællesrummet er der et moderne, velfungerende køkken, hvor I kan lave mad til fællesmiddagen.

Agoraen

Husets hjerte med plads til at samle alle Hermanhavens beboere. Agoraen er indrettet med havemøbler og et udekøkken med vand og strøm, så der er mulighed for at rykke fællesspisningen ud i atriumhaven. I Agoraen kan I holde fællesmøder og samles til arrangementer.

Fordybelseszone

Stille, grøn zone, som er velegnet til personlig ro og fordybelse. Her kan du læse en bog, løse kryds og tværs eller bare hvile dig, lukke øjnene og lade tankerne løbe.

Udestuen

Grønt loungeområde med café- og loungemøbler. Her kan du medbringe en kop kaffe, læse dagens avis eller spille et spil sammen med dine naboer.

Værksted og hobbyrum

Her kan du reparere og sætte i stand, lappe cykler eller måske bare nyde godt selskab. Der er også plads til dig, som ønsker at male, sy eller andet kreativt.

Flexzone

En fleksibel zone med plads til udfoldelse. Måske er det her, I ruller træningsmåtterne eller bordtennisbordet ud? I bestemmer i fællesskab hvad pladsen skal bruges til og hvordan det skal indrettes.

Bo mindre – lev større

I Hermanhaven er det ikke kun din private bolig, som bliver dit hjem. Det er også alle de faciliteter, som du kan bruge sammen med dine naboer.

Fra den store atriumhave, får du adgang til et hyggeligt fællesrum med køkken og spiseplads. Her er der god plads til at mødes om madlavningen og udfolde jeres kulinariske evner. Fra køkkenet kan du slå dørene op til en stor, udvendig fællesterrasse, hvor du i de varme måneder kan nyde at spise ude eller bare hygge over en kop kaffe.

I Hermanhaven kan du også invitere dine venner, børn eller børnebørn på et besøg med overnatning. Der er nemlig to gæsteværelser med plads til i alt 6 personer.

I Hermanhaven finder du også både parkeringspladser og cykelparkering tæt på din bolig. Og har du el-bil er der også strøm til den.

Fællesfaciliteter

I Hermanhaven er der et fællesrum med et moderne, veludstyret køkken og spisepladser til min. 30 personer. Her kan I både mødes til større fællesmiddage eller til kaffe, kortspil og andre hyggelige aktiviteter.

Fra fællesrummet er der udgang til den udvendig fælles terrasse – perfekt til at grille eller sludre over et glas vin, når vejret er godt. Og det er jer, der aftaler, om fællesrummet udelukkende er til fælles brug, eller om det kan bruges til private arrangementer.   

I forbindelse med fællesrummet er der et depot til opbevaring, samt en vaskemaskine og tørretumbler, som kan bruge i forbindelse med fælleskøkkenet og gæsteværelserne.   

I Hermanhaven er der to gæsteværelser. Det ene har plads til fire personer og er perfekt til en overnattende familie, det er indrettet med en dobbeltseng og en køjeseng.

Det andet værelse er indrettet til en person eller et par.
Fra begge værelser er der adgang til delt tekøkken og bad – og fra familieværelset er der udgang til den store fællesterrasse.

Tæt på din bolig finder du parkeringspladser. Der er én p-plads pr bolig, men også pladser til kørende gæster.  Der er ligeledes handicapparkering. Du finder også ladestandere til el-biler.

I Hermanhaven er der også cykelstativer og låsestativer til ladcykler.

Hermanhaven får sin egen delebilsordning i samarbejde med Tadaa. Ordningen er en app-baseret abonnementsløsning med tre forskellige abonnementer afhængig af dit kørselsbehov.

Er der behov for mere end en bil, er det nemt at udvide ordningen.

Hvis du gerne vil vide mere om Tadaa, kan du klikke her.

I værkstedet kan I reparere, sætte i stand, lappe cykler eller måske bare mødes over en enkelt. Vi opfordrer til, at I slår jer sammen og får et veludstyret værksted med bidrag fra jeres egne garager og værksteder. Måske der endda gemmer sig et køleskab et sted i din nuværende bolig, så der altid er en øl på køl.  

Der er også her, du kan slå dine folder, hvis du er til de kreative sysler. Værkstedet er nemlig også et hobbyrum, hvor du og dine naboer kan samles om at male, sy eller andet kreativt, som I kan lide.

Ved hovedindgangen – lige ved fælleshuset – er din personlige postkasse. Her henter du post, og det er et naturligt samlingspunkt for dig og dine naboer. Det er også her, I finder jeres fælles opslagstavle, hvor I kan invitere hinanden til arrangementer og holde jer opdaterede på livet i Hermanhaven.

Hermanhaven er i to etager, og derfor er der selvfølgelig en elevator, hvis benene ikke længere er til at tage trappen. Alle fællesarealer i Hermanhaven er tilgængelige med rollator og kørestol.

I Hermanhaven bliver både atriumhaven, udendørs områder og alle fællesarealer passet og vedligeholdt. Så I kan læne jer tilbage og nyde livet. Skulle I have lyst til at give en hånd og selv tage jer af haven – så sørger vi for, at pengene fra driften går tilbage til fællesskabet.  

I atriumhaven finder du blandt andet et udekøkken, et fællesværksted og hobbyrum, hvor du kan være kreativ – eller måske kaste dig ud i et gør-det-selv projekt. Der er også en petanquebane, hvor du og dine naboer kan mødes over et spil. Vil du hellere læse en bog eller sidde lidt i ro og tænke, er der flere stille kroge, hvor du nemt kan nyde lidt fred i det grønne.

Tidslinje

Her kan du se vigtige datoer og arrangementer i forbindelse med byggeriet og udlejningen af Hermanhaven:

 • 22. juni

  Første spadestik.
  Hold øje med events her

 • 11. august

  Borgermøde om Hermanhaven.

 • August 2020

  Interesselisten åbner for Hermanhaven Nord

 • September 2020

  Åbent hus-arrangementer

 • Oktober 2020

  Interesseliste lukker.
  Udlejningen starter i Hermanhaven Nord

 • April 2021

  Indflytning i Hermanhaven Nord

Her skal du ikke bare bo - men rigtig nyde livet

Boliger i Hermanhaven Nord

Hermanhaven Nord er det første af Hermanhavens to huse. Hermanhaven Nord opføres i den nordlige ende af den store, grønne grund og står klar i april 2021.

Hermanhaven Nord består af 60 boliger og sin egen atriumhave med fællesfaciliteter.

Læs om boliger og priser

Vil du gerne bo i Hermanhaven Nord?

Er du interesseret i et hjem i Hermanhaven, skal vi nok hjælpe dig rigtig godt på vej.

Uanset om du allerede er klar til at reservere en bolig eller bare ønsker at høre mere om boligfællesskabet, så står vores samarbejdspartner PropStep klar til at hjælpe dig med alt, der berører udlejningen.

I vores boligmodel herunder kan du klikke rundt, finde ledige boliger, se priser og størrelser eller kontakte os omkring specifikke boliger.

Du kan klikke på den grønne pil i siden af modellen for at se Hermanhaven fra en anden vinkel.

Herman August Kähler

Hermanhaven er opkaldt efter kunstner og forretningsmand, Herman August Kähler, som startede sin karriere i Kindhestegade kun 10 minutter fra boligfællesskabet.

Herman gik på valsen i Tyskland og stod i lære hos sin far, der som ung pottemager grundlagde Kähler-familiens første værksted.

Her, i sin fars værksted, slog Hermans kærlighed til kunst og design gnister – og efter sin læretid fortsatte han med undervisning i glasurmaleri på Holmegård Glasværk.

I årene efter sin uddannelse rejste Herman rundt i Europa og gjorde sig erfaringer fra værksteder i Berlin, Strasbourg og Paris. Og da han i 1867 vendte hjem fra sine rejser, var det med kufferten fyldt af kreativitet, energi og lyst til for alvor at eksperimentere med glasurkunsten.

Da Hermans far i 1872 trak sig tilbage og overlod værkstedet til sine to sønner, blev det broderen, Carl Frederik, der overtog produktionen i Kindhestegade.

Herman, der havde fået smagen for det kreative, byggede det verdensberømte værksted Kählerbakken. Her tiltrak hans anderledes, europæiske tilgange og normbrydende designs hurtigt andre kendte kunstnere – og værkstedet blev med tiden en velbesøgt kunstnerkoloni.

Hermans kreativitet, rejseglæde og nysgerrige sind var med til at sætte det lille potteri i Næstved på verdenskortet – og selv i dag er alle Kähler-produkter mærket med initialerne HAK, som tak for hans særlige væsen.

Det er altså ikke alene hans prisvindende keramik, der har fået os til at opkalde vores fællesskab efter Herman. For også hans trang til at opleve, skabe og møde er noget ganske særligt – og noget du måske genkender i dig selv, hvis du – som os – trives bedst i fællesskab.

Foto: Museum Sydøstdanmark

Området

Hermanhaven ligger på Fasanvej omgivet af marker, levende hegn og ikke mindst den smukke, nærtliggende kirkegård, Næstved Kirkegårde.

Men det er ikke kun naturen, der har værdi for Hermanhavens beliggenhed. For ikke langt fra boligfællesskabet ligger Næstved midtby med masser af muligheder for shopping, mad og oplevelser.

 

Klik rundt i fold ud-menuen her for at læse mere om mulighederne i området

Når du bor i Hermanhaven, har du flere gode muligheder for det daglige indkøb.

Nærmest er Netto, som ligger 900m fra Hermanhaven.

Er du frisk på at gå eller cykle et par minutter længere, har du både Fakta og Aldi inden for behørig afstand.

Du kan se de tre dagligvarebutikker markeret på kortet herover.

 

Kun 2 km fra boligfællesskabet ligger Næstved midtby. Her er der rig mulighed for at både shoppe, spise, hygge og mange andre oplevelser.

Du kan gå en tur og ose – eller smage lidt på bylivet ved en af fortovscaféerne. Og er vejret gråt og kedeligt, er Næstved Biograf klar til at tage imod dig med nye film og duften af popcorn.

 

Fra stoppestedet Fasanvej (Skyttemarksvej) lige ved Hermanhaven, går bus 603 til Næstved station.

Turen til bymidten tager omkring 8 min., og fra stationen i Næstved kan du nemt komme videre med regionaltoget.

 

Bare 4 km fra Hermanhaven ligger Næstved Storcenter. Her finder du over 65 butikker – og både en restaurant, en bager og Café Starbucks. I centeret finder du også en stor Bilka.

Du kan besøge Næstved Storcenters hjemmeside her

 

Det er ikke kun de fine, gamle bygninger, der vidner om, at Næstved er en af Danmarks ældste byer. Er du til at mærke historiens vingesus, venter der en masse oplevelser i nærheden af dit hjem i Hermanhaven.

I Næstved og omegn finder du mere end 15 forskellige kirker og smukke kirkegårde. Både de grønne haver og de mange forskellige stilarter er en historisk rundtur værdig.

Mangler du inspiration til en søndagstur, kan du besøge et af Næstveds museer. Kun få kilometer fra Hermanhaven, kan du nemlig både finde Næstved Museum, Rønnebækholm museum, Næstved Automobilmuseum og Medicinsk-Historisk Museum.

 

Lige midt i Næstved ligger Grønnegades Kaserne. Kasernen, som tidligere var hjem for byens Dragon- og Gardehusarregiment, er i dag forvandlet til Sydsjællands største kulturcenter.

Her kan du opleve kunst, koncerter og teater – eller bare gå en tur langs de gamle, røde mursten, hvor soldaterne gennem årene har ridset deres navne og delinger i facaden.

Læs mere om Grønnegades Kaserne her.

På den gamle kaserne ligger og Kongebryg bryghus, som byder på både kulinariske og musikalske oplevelser.

Få minutters gang fra Hermanhaven ligger Seniorværkstedet i Næstved, som byder på et væld af kreative og sociale aktiviteter.

Spørgsmål og svar

Hermanhaven er tiltænkt dig, der er minimum 50 år og ikke har nogle hjemmeboende børn.

Ja. Når du skriver dig op til et hjem i Hermanhaven, får du mulighed for at ønske eller vælge en bestemt bolig. Kan vi ikke tilbyde dig netop den, skal vi nok sørge for at finde et tilsvarende alternativ.

Nej, du er velkommen i Hermanhaven uanset hvor, du kommer fra.

I Hermanhaven er der særlige boliger, hvor man må ryge. Du må ikke ryge i de øvrige boliger.
Når du skriver dig op til en bolig, kan du søge specifik om at få tildelt en, hvor du må ryge.

I Hermanhaven er der særlige boliger, hvor man må holde hund eller kat. Vi tillader én hund (under 15 kg), eller én indendørs kat. I de andre lejligheder er det tilladt at holde andre smådyr i et begrænset omfang. Det kan fx være en kanin eller en undulat. Krybdyr og andre eksotiske arter er ikke tilladt i Hermanhaven.

Har du delehund, kræver det også, at du har en bolig, hvor kæledyr er tilladt.

Er du i tvivl om dit dyr må flytte med, er du velkommen til at kontakte os. Du skal søge efter en bolig, hvor det er tilladt at holde kæledyr, når du vælger en bolig i Hermahaven.

I Hermanhaven er der beregnet én p-plads pr bolig, men pladserne bliver ikke dedikeret til de specifikke boliger.
Du finder og p-pladser til elbiler med ladestandere og handicapparkering.

Tæt på din bolig finder du også cykelstativer og låsestativer til ladcykler.

I Hermanhaven kan du vælge at blive en del af vores delebilsordning i samarbejde med Tadaa.
Ordningen er abonnementsbaseret og foregår via en app.

Boligerne opvarmes med luftvarmepumpe - og der er varme i badeværelsesgulvet.

Varmepumpen trækker luft ind fra ydersiden af byggeriet og ikke fra atriet. Så den lune luft fra atriumhaven får ikke betydning for klimaet i din bolig.

Boligen er ikke designet til to personer. Indretningen lægger op til en enkeltseng og et indbygget skab i soveværelset. Som beboer kan du dog selv vælge, hvordan du møblerer rummet efter indflytning, så længe det reetableres ved fraflytning.

Indskuddet består af et depositum svarende til tre måneds leje, samt én måneds forudbetalt husleje. Depositum og forudbetalt leje er uden boligstøtte, og det er det fulde beløb, der skal regnes med.

Den forudbetalte leje dækker din husleje den sidste måned inden eventuel fraflytning.

Forudbetalt leje skal betales umiddelbart efter underskrevet lejekontrakt. Depositum og første måneds leje skal betales senest en måned før indflytning.

Du får dit depositum tilbage ved fraflytning, hvis ikke din bolig kræver istandsættelse.

YouSee vil som udgangspunkt levere TV og internet til din bolig. Du kan dog altid selv vælge en anden leverandør. TV og internet er ikke en del af din betalte leje.

Det er ikke tilladt at sætte en parabol op.

Ja, vi offentliggør løbende nye steder. Hvis du gerne vil holdes opdateret om kommende byggerier eller andre nyheder, kan du med fordel tilmelde dig vores nyhedsbrev.

Ja, der er to forskellige prøveboliger i Hermanhaven. Hvis du holder øje med vores Facebook-side eller skriver dig op til vores nyhedsbrev, kan du desuden løbende få information om fremvisninger og Åbent Hus-arrangementer.

Agorahaverne er udviklet af Tetris A/S og Hermanhaven opføres af Hermanhaven ApS. Byggeriet er tegnet af arkitekterne Sangberg og TRS ARK. Hermanhaven opføres af totalentreprenør Rasmus Friis A/S i samarbejde med ingeniør MOE og modulleverandør Flex Modul.

 

 

 

Hent en brochure om Hermanhaven

Vil du gerne vide mere?

Her kan du hente vores store brochure og læse mere om Hermanhaven, byggeriet, boligerne, faciliteterne og om fællesskabet.

Hermanhaven: Hent brochure her

Os, bag Hermanhaven

Katrine Rasmussen

Fællesskab

Katrine er god til det med fællesskab og det er blandt andet hende, der hjælper dig godt på plads i dit nye hjem, når du flytter ind.
Ringer du til os, er der også stor sandsynlighed for, at det er Katrine, du får i røret.

Martin Wagner

Kommunikations- og presseansvarlig

Martin er ansvarlig for al kommunikationen i Agorahaverne – og det er ham, der sørger for at interesserede borgere hører om boligfællesskabet.
Måske har du allerede set ham tale til arrangementer eller læst om ham i avisen.

Simone Mai Hansen

Kommunikation

Simone er glad for gode historier. Hun arbejder med at sørge for materialer, der fortæller om boligerne, fællesskabet og det gode liv i Hermanhaven - og at du altid kan læse med på både digitale og trykte medier.

Michael Krolykke

Projektchef

Michael er den overordnede projektchef på alt, der har noget med Agorahaverne at gøre. Det er er ham, der holder det store, forkromede overblik og sørger for, at der er fremgang i både byggeri og fællesskab.

Tina Engstrøm Bjerg

Projektleder

Tina er projektleder og for Hermanhaven er hun det, vi kalder bygherre. Det er Tina, der styrer alt det byggede, og som sørger for god kvalitet og stærke, grønne rammer for det kommende fællesskab.

Betina Nørby Steinbock

Fællesskab

Betina er god til det med fællesskab, og det er blandt andet hende, der hjælper fællesskabet i Hermanhaven godt på vej både før og efter indflytning.

Susanne Nejsum Nielsen

Udlejning

Susanne er ansvarlig for udlejning i Hermanhaven. Hun står for kommunikationen med mægler og holder godt styr på din lejekontrakt. Kontakter du os på mail eller telefon, kommer du med stor sandsynlighed fat på Susanne.

Kontakt

Fik du ikke svar på det, du gerne ville vide?

Har du spørgsmål til byggeriet, boligerne eller fællesskabet i Hermanhaven, er du altid velkommen til at sende os en mail på info@agorahaverne.dk

Du kan også ringe til os eller sende en sms på 25 66 80 99