Farvel Rod – Hej Agorahaverne

Farvel Rod

Som ny beboer i Agorahaverne kan du se frem til et hjem, der er kompakt, overskueligt og fremtidssikret. Men når du skal til at pakke familiens hjem sammen og flytte til noget mindre, kan det være svært at vælge, hvad du skal gemme, og hvad du skal skille sig af med.

For vi har mange ting og sager, vi har samlet og gemt gennem tiden.
Så hvordan skal man gribe det hele an?

Det ved oprydningsekspert Lena Bentsen rigtig meget om. Lena er forfatter til adskillige bøger, blandt andet ’Farvel rod – Hej frihed’, som er den ultimative manual til at rydde op og blive klogere på, hvordan man kommer i gang.

“Rod er ting, der ikke er kommet på plads.
Alting skal bo et sted.”

Lena Bentsen

Tilbud til nye beboere

Vi har indgået et samarbejde med Lena for at gøre processen lettere for dig som beboer. Når du skriver under på en reservationsblanket, får du mulighed for at få Lena ud en halv dag – uden at det koster dig noget. Lena vil så hjælpe dig med at komme i gang med oprydnings- og flytteprocessen.

“Ring til mig i tide. Så kan vi lave en slagplan”

Lena Bentsen

Lena er lige nu i gang med at skrive en bog om, seniorer der flytter, og hvordan man skal pakke familiens hjem gennem mange år sammen – så du kan være helt sikker på, at du får en ekspert ud og hjælpe dig, der ved, hvad hun snakker om.

Hvordan skal jeg få plads til det hele?

Vi har taget en snak med Lena for at blive klogere på, hvordan man skal sortere ud i sine ting i forbindelse med en flytning. Du kan se svaret i videoen herunder:

Det kan være rigtig svært at gribe opgaven an – men Lena fortæller, at det er vigtigt at huske, at alting har en udløbsdato. Man bliver nødt til at gøre op med, hvad man rent faktisk har brug for i fremtiden, og hvad man helt sikkert ikke kan leve uden.

“Når vi skal flytte til noget, der er mindre,
skal vi kun have det bedste af det bedste med”

Lena Bentsen

Hvad med mit køkken?

I vores køkken har vi rigtig mange remedier gemt i skuffer og skabe – ting som vi måske slet ikke bruger mere. I videoen herunder kan du høre mere om, hvordan du kan sortere ud i dine køkkenting:

Hvad med mit tøj og mine smykker?

Hvis du syntes, at det kan være svært at skille dig af med tøj og smykker, er du langt fra alene. For ifølge Lena er ting, vi har båret tæt på kroppen, endnu sværere at skille sig af med. Du kan høre meget mere om oprydning af dit klædeskab og smykkeskrin i videoen herunder:

Hvad med mine billeder og bøger?

Der er næsten ikke noget bedre end at sidde på sofaen med en god bog. Men har man gemt alle sine bøger, kan det være, at man har et (for) stort hjemmebibliotek. Når man så skal flytte til noget mindre, kan det derfor være godt at rydde op, og lade bøgerne vandre videre.

“Chancen, for at vi bruger dem igen, er så lille”

Lena Bentsen

En anden ting, der også kan fylde lidt på hylderne, er vores fotoalbums. Det kan være dejligt at kigge dem igennem og tænke tilbage på en anden tid, men ifølge Lena er det smartere måder at opbevare dem på. Se hvordan i videoen herunder:

Er du klar til at sige hej til et mere overskueligt og kompakt hjem?

Læs mere om Ibihaven i Slagelse ved at klikke her.

Læs mere om Hermanhaven i Næstved ved at klikke her (linket fører til PropStep, som står for udlejningen).

Du kan desuden læse meget mere om Lena Bentsen på hendes hjemmeside, hvor du også kan finde mange flere gode råd og se alle Lenas øvrige bøger om oprydning.

Ansøgning