Velkommen i Bodilhaven

 

 

Bodilhaven

I det tidligere kaserneområde ved Rismarksvej i Odense – tæt på smuk natur og nogle af Danmarks mest værdifulde kulturskatte – opfører vi fællesskabet Bodilhaven. 

Opførelsen af Bodilhaven er skudt i gang og i starten af 2023, slår vi dørene op for 69 moderne lejeboliger. 

 

Ligesom i vores andre fællesskaber, er livet i Bodilhaven noget ret særligt.

Her er det nemlig de mange fællesfaciliteter og den store, fælles atriumhave, der sætter rammerne for en fri og aktiv hverdag – og et naboskab ud over det sædvanlige.

Velkommen til Bodilhaven.

Modtag Bodilhavens nyhedsbrev

Vil du gerne holde dig opdateret på byggeriet og fællesskabet.

Så kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev her.

Tilmeld mig nyhedsbrev

Benedikte, 64 år - ny beboer i Agorahaverne

"Jeg glæder mig til fællesskabet og til at være med til at bygge noget nyt op.
Oven på coronanedlukningen trænger jeg til gode grin og snakke"

Adresse

Rismarksvej,
5200 Odense

Indflytning 

Indflytning i januar 2023

Åbent Hus

Kom til Åbent Hus eller få en personlig fremvisning.
Klik her for at se mere.

Hold mig opdateret 

Vil du gerne modtage info og nyheder om Bodilhaven.
Så tilmeld dig vores nyhedsbrev her.

Natur og kultur

I Bodilhaven får du en hverdag tæt på Odenses mange, skønne naturoplevelser og spændende kulturliv

Frank, 66 år - ny beboer i Agorahaverne

"Jeg glæder mig til fællesskabet og til at mødes med mine naboer. Det bliver spændende at være med til at opbygge vores oase sammen"

Atriumhaven

Midt i Bodilhaven – og som en naturlig forlængelse af dit eget, private hjem – ligger den stemningsfyldte atriumhave. En overdækket have, hvor der altid er læ og de grønne planter trives uanset vind og vejr.

Det betyder, at du og dine naboer kan have god glæde af haven og en udesæson, der er længere end normalt. Og med et opvarmet orangeri i haven kan I have glæde af den året rundt.

Atriumhaven har stor betydning for hverdagen og aktiviteterne i Bodilhaven. Det hyggelige haverum byder nemlig på langt mere end bare køkkenbede og træer.

Den fælles atriumhave er indrettet i forskellige zoner, og her finder du både hyggekroge, gode mødesteder og ikke mindst en lang række praktiske fællesfaciliteter.

Bo mindre – lev større

I Bodilhaven er det ikke kun din private bolig, der bliver dit hjem. 

Kun få skridt fra din hoveddør ligger alle fællesskabets faciliteter, som du kan benytte både alene og sammen med dine naboer. 

Bodilhaven er indrettet sådan, at selvom du muligvis flytter til et hjem, der kræver mindre vedligeholdelse, så har du stadig muligheden for at invitere overnattende gæster eller holde en fest. 

I menuen her til højre, kan du få et overblik over de fællesfaciliteter, der hører til dit hjem i Bodilhaven. 

Fællesfaciliteter

I Bodilhaven er der et fællesrum med et moderne, veludstyret køkken og spisepladser til ca. 30 personer. Her kan I hele året mødes til fællesspisning eller til kaffe, kortspil og andre hyggelige aktiviteter. 

Fra fællesrummet er der udgang til den udvendig fælles terrasse – perfekt til at grille eller sludre over et glas vin, når vejret tillader det. 

Du og dine naboer kan selv beslutte, om fællesrummet udelukkende er til fælles brug, eller om det kan bruges til private arrangementer. 

I Bodilhaven er der et gæsteværelse med plads til fire personer  perfekt til en overnattende familieVærelset er indrettet med en dobbeltseng og en køjeseng og har adgang til toilet og bad. 

I den indendørs køkkenhave er der anlagt fælles bede, hvor du og dine naboer kan få jord under neglene. Her står I selv for at plante og passe urter og grøntsager, som kan være til gavn for fællesskabet eller den enkelte beboer – og I bestemmer selv, hvordan I fordeler både arbejdet og høsten. 

Udestuen er et grønt loungeområde i atriumhaven – indrettet med café- og loungemøbler. Her kan du medbringe en kop kaffe, læse dagens avis eller spille et spil sammen med dine naboer. 

I hobbyzonen en der god plads til at sætte både kreativiteten og dine praktiske talenter i spil.

Her er der plads til at du kan kaste dig ud i et gør-det-selv projekt alene eller sammen med dine naboer.

Flexzonen er en fleksibel havezone med plads til udfoldelse. Måske er det her, I ruller træningsmåtterne eller bordtennisbordet ud.

I bestemmer i fællesskab, hvad pladsen skal bruges til, og hvordan det skal indrettes.

Fordybelseszonen er en grøn zone, som er velegnet til personlig ro og fordybelse.

Her kan du læse en bog, løse kryds-og-tværs eller bare hvile dig, lukke øjnene og lade tankerne løbe.

Tæt på din bolig finder du parkeringspladser. Der er én p-plads pr. bolig, handicapparkering og cykelstativer – både med og uden overdække.  

Der er desuden ladestander, så du har mulighed for at oplade din elbil. 

Bodilhaven har sit eget intranet, hvor man kan tilmelde sig begivenheder, læse information fra udlejer, booke fællesfaciliteter og meget mere. 

Du kan både tilgå intranettet fra din smartphone, og følge medden interaktive skærm, der er placeret centralt i atriumhaven.   

 

Bodilhaven er i tre etager, og derfor er der selvfølgelig en personlift, hvis benene ikke længere er til at tage trappen. Personliften giver adgang til alle etager og kan transportere op til fire personer ad gangen, men er ikke beregnet til liggende transport eller flyttetransport.

 

Husets hjerte med plads til at samle Bodilhavens beboere. Dette er Bodilhavens svar på en bymidte – og et godt sted at holde sammenkomster. Her kan du og dine naboer afholde beboermøde, fællesmiddage, loppemarkeder, morgensag eller hvad fællesskabet nu ønsker.  

I Atriumhaven finder du et orangeri med plads til både ophold og plantekasser. Om sommeren kan orangeriet bruges som et drivhus, hvor tomaterne kan vokse frit og om vinteren kan I søge ly i orangeriet, når atriumhaven bliver for kold.

I Bevægelseszonen er der plads til fysisk udfoldelse. Her kan I for alvor få lov til at bruge og føle jeres kroppe. Måske skal I slappe af i afslappende yogaposeringer eller få pulsen op i et intenst spil bordtennis?  

Boligerne i Bodilhaven

I Bodilhaven findes der 2-værelses boliger og 3-værelses boliger. Vi kalder de 2-værelses for Type A og de 3-værelses for Type B.

Både Type A og Type B har forskellige variationer. Disse variationer består hovedsageligt i størrelsen på altanen/terrassen, placeringen af vinduerne og enkelte kvadratmeter afvigelser.

Alle boligerne er moderne og lyse med store vinduespartier. Bor du på 1. eller 2. sal får du din egen, private altan og i stuen får du en privat terrasse.

Du kan se mere om boligerne ved at klikke på modellen eller listen herunder.

Viser 0 bolig

Området

Bodilhaven ligger ved Rismarksvej i Odense V., hvor der ikke er langt til hverdagens fornødenheder og skønne naturoplevelser. Og med under fire km til centrum af Danmarks tredjestørste by, er der heller ikke langt til eventyrlige kulturoplevelser og historiske seværdigheder.  

Boligfællesskabet bliver en del af byudviklingsprojektet Thors Have, der kommer til at bestå af private udlejningsboliger, almene boliger, rækkehuse og ejerboliger. I alt skyder cirka 400 boliger op i den nye blande bydel fyldt med liv.     

I Bodilhaven er du ikke langt fra gode indkøbsmuligheder.

Tættest på Bodilhaven er Netto på Rismarksvej 39, som ligger under 100 meter væk.

Har du lyst til at strække bentøjet eller cykle en smule længere, finder du både Fakta, LIDL og Føtex inden for behørig afstand.

Odense centrum har en række af hyggelige gågader.

I Gågadekvarteret ved Vestergade er der både mulighed for at tage ud spise, shoppe og opleve en stor mængde historie – eksempelvis den historiske domkirke Skt. Knuds Kirke.

Du kan også gå i H.C. Andersens Fodspor og se de mest eventyrlige steder med tilknytning til den verdensberømte digter.

Er du interesseret i at se byen fra oven, og har du ikke højdeskræk, kan du tage til tops i Odense Zoo. Fra en gangsti i op til 12 meters højde kan du nyde den flotte udsigt over Odense by, Odense Å og Odense ZOO – og som bonus kan du også lære mere om dyr og planter.

Bus

Bussen går næsten lige til døren i Bodilhaven. Det nærmeste stoppested, Bystævnevej, ligger nemlig kun 160 meter væk, og derfra kan du tage bus 41 eller 42 til Odense Banegård.

Turen tager omkring 13 minutter, og fra Banegården kan du nemt komme videre rundt til hele landet.

Letbane  

Foruden bus har du også mulighed for at tage letbanen, når du skal rundt i Odense. For i 2022 åbner letbanen med stoppet Højstrup Station, der ligger under 1 km fra Bodilhaven. Med Letbanen er du på Banegården på kun 11 minutter.  

 

Blot fire km fra Bodilhaven ligger Magasin du Nord, og lige godt syv kilometer fra fællesskabet finder du Rosengårdcentret som, udover at være er et af landets ældste indkøbscentre, har 156 butikker, en hel del spisesteder og ikke mindst en Cinemaxx-biograf.

Du kan besøge Rosengårdcenterets hjemmeside her.

Odense er en af de byer, der kan dateres længst tilbage historisk. Fra at have været et hedensk helligsted til at være en vigtig, strategisk by i middelalderen og senere en fremtrædende industriby.

Du kan i dag besøge en række steder, der vidner om byens alsidige historie. Du kan eksempelvis besøge fordybningen i landskabet, hvor den berømte ringborg, Nonnebakken, lå eller opleve det fynske frilandsmuseum, Den Fynske Landsby. Her kan du få et indblik i livet i de fynske landsbyer i 1800-tallet og blive klogere på egnens kulturhistoriske rødder.

Kun få kilometer fra Bodilhaven, kan du finde Danmarks Jernbanemuseum, Brandts Museum for kunst og visuel kultur, Tidens Samling, Odense Bunkermuseum og en lang række andre kunst- og kulturoplevelser.

Bodilhaven ligger på en gammel kasernegrund med øvelsesterræn. Landskabet består af levende hegn, vådområder og plantebælter med stilkeg, fuglekirsebær og ahorn. Her er rig mulighed for gode gåture.

I Odense by venter også en masse gode naturoplevelser. Du kan eksempelvis gå en tur i den idylliske Romantiske Have ved Sanderum Gaard, hvor du kan opleve moderne minimalistiske havepavillioner.

Bodil Kjer

Bodilhaven er opkaldt efter skuespiller Bodil Kjer. 

Bodil Kjer blev født den 2. september 1917 i Odense. Begge hendes forældre var forfattere, og familien var blandt byens mere velstillede borgerskab. 

Allerede fra en tidlig alder vidste Bodil, at hun gerne ville være skuespiller. Som seksårig fortalte Bodil sine forældre, at det var den vej, hun ville. 

Året efter Bodil havde fået sin gymnasiale uddannelse fra Skt. Knuds Gymnasium, begyndte hun på Odense Teaters elevskole. Men Bodil havde store ambitioner, og hun besluttede sig derfor for at søge om optagelse på Det Kgl. Teaters elevskole. Her blev hun optaget og faldt hurtigt til på de bonede gulve. 

Udover at hendes skønhed og intelligens, var Bodil også særdeles talentfuld, og allerede som elev fik hun en række lovende teaterroller. Men der var hård konkurrence blandt skuespillerne på teateret, hvor de ældre mere etablerede skuespillere fik langt de fleste roller. Derfor valgte Bodil at udvide sin horisont og tog hul på sin filmkarriere. 

Takket være hendes fine karakter, fik hun en række store roller som ung pige i det moderne samfund- noget, der for alvor satte hende på landkortet. Hun spillede blandt andet med i En ganske almindelig Pige fra 1940 og havde titelrollen i Elly Petersen fra 1944. 

I takt med at hun blev et større navn, fik hun også større roller på teateret. I 1951 fik hun blandt andet rollen som den berømte muse Polyhymnia i musicalen “Mød mig på Cassiopeia”. 

Hun blev periodens førende teaterskuespillerinde, og hun fik i løbet af sin karriere også en række priser som anerkendelse af hendes præstationer. 

Bodil Kjer havde på mange måder det udefinérbare ekstra, den såkaldte ’Star Factor’, der gjorde hende til en ægte stjerne og ikke bare en god skuespiller. Hun har desuden sammen med Bodil Ipsen lagt navn til Bodil-statuetten, der hvert år hylder de største præstationer i den danske og internationale filmverden i det forgange år. 

I løbet af sin karriere fik Bodil mulighed for at gøre karriere i udlandet, da hun fik flere tilbud både i Hollywood og på Broadway – men hun valgte at blive i Danmark. 

Foto:

Spørgsmål og svar

Bodilhaven er til dig, der er minimum 50 år og ikke har nogle hjemmeboende børn.

Der er ingen øvre aldersgrænse for beboere, men det er et krav, at man kan klare sig selv.

Under opførelsen af vores boligfællesskaber, gør vi alt, hvad vi kan, for at understøtte en aktiv og selvstændig hverdag for vores beboere - også dem, der er lidt oppe i årene. Det er dog vigtigt at understrege, at ingen af vores boliger er deciderede handicap- eller plejeboliger.

Bodilhaven er - ligesom vores andre fællesskaber - et projektbyggeri. Det betyder, at din bolig ikke nødvendigvis står klar, før du skriver under.

Ligesom med meget andet nybyggeri, deler vi informationer om byggeriet i takt med, at det skrider frem. Der kan derfor forekomme små ændringer og forskelle fra materialerne i vores markedsføring og til det endelige byggeri.

Konceptet og kvaliteten vil altid være den samme, men til tider bliver vi nødt til at opdatere de tegningsmateriale, animerede billeder, materialelister m.v., som du ser i vores brochurer, på Facebook og her på hjemmesiden. Det er et af vilkårene, når man skildrer en levende og kompleks byggeproces.

Når du underskriver en lejekontrakt på en bolig, er alle mål, priser, tegninger m.v selvfølgelig gældende og fastsatte.

Bodilhaven er nybyg - og flytter du ind her, er det meget godt at være forberedt på, hvad det betyder for alt det grønne både i og omkring fællesskabet.

Inden du og dine nye naboer ankommer til Bodilhaven, sørger vi for at atriumhaven står klar med både planter og møbler. Som du nok allerede har set på billeder fra vores færdige fællesskaber, Ibihaven og Hermanhaven, er der grønt og fint, når du flytter ind. Og derfra vil haven - som en hver anden - vokse og gro sig endnu frodigere med tiden.

Når det kommer til udearealer og miljøet rundt om Bodilhaven, er timingen en smule sværere at kontrolere. Når der skal anlægges have og sås græs, er også vi desværre påvirket af det danske vejrs luner. Frost, regn og kolde forårsmåneder kan resultere i, at vi må skubbe arbejdet på udeområderne. Ligesom med meget andet nybyg, kan der derfor godt gå et par måneder fra du flytter ind og til omgivelserne er helt på plads.

Men vi lover dig, at der nok skal blive grønt og ordentligt ved din bolig, så snart klimaet tillader det.

I Bodilhaven er der beregnet én p-plads pr bolig, men pladserne bliver ikke dedikeret til de specifikke boliger.

Derudover er der god plads til besøgende - og vi har selvfølgelig sørget for handicap-parkering og .

Tæt på din bolig finder du også cykelstativer – både med og uden overdækning.

Boligerne opvarmes med en luft-til-luft varmepumpe, som kører på el - og der er el-varme i badeværelsesgulvet.

Boligen er ikke designet til to personer. Indretningen lægger op til en enkeltseng og et indbygget skab i soveværelset.

Du vælger dog helt selv, hvordan du møblerer din lejlighed, og kan I være to, må I meget gerne det.

YouSee vil som udgangspunkt levere TV og internet til din bolig.

Du kan dog altid selv vælge en anden leverandør. TV og internet er som udgangspunkt ikke en del af boligafgiften.

Ja, på nuværende tidspunkt har vi ledige lejeboliger i Ibihaven, Slagelse, og Augusthaven, Næstved. Her kan du besøge os til Åbent Hus og opleve en af vores prøveboliger.

Derudover går vi snart i jorden i Holbæk og offentliggør løbende yderligere nye lokationer for fremtidige fællesskaber.

I takt med at byggeriet skyder frem, bliver det muligt at besøge en prøvebolig i Bodilhaven.

Vi slår dørene op for interesserede besøgende, når den endelige udlejning starter.

I Bodilhaven forventes prøveboligerne at stå klar i løbet af forsommeren 2022.

Bodilhaven er udviklet af Tetris A/S. Byggeriet er tegnet af arkitekterne Arkitema. Bodilhaven opføres af totalentreprenør Raundahl & Moesby i samarbejde med bl.a. ingeniør Svend Poulsen.

 

 

 

Os, bag Bodilhaven

Betina Nørby Steinbock

Fællesskab

Betina er god til det med fællesskab, og det er blandt andet hende, der hjælper det gode naboskab og de fælles aktiviteter godt på vej - både før og efter indflytning.

Susanne Nejsum Nielsen

Udlejning

Susanne er ansvarlig for udlejning af boligerne i Bodilhaven. Hun står for kommunikationen med vores eksterne mæglere og holder godt styr på din lejekontrakt. Kontakter du os på mail eller telefon vedrørende Bodilhaven, kommer du med stor sandsynlighed til at få fat på Susanne.

Annette Moseholm Scheel

Projektleder

Annette er projektleder og er i det daglige arbejde det, vi kalder bygherre. Hun er med til at tage store og små beslutninger for Bodilhaven og sørger altid for høj kvalitet i det byggede. Både i Bodilhavens boliger og i alle de grønne områder, der hører til fællesskabet.

Kontakt os

Generelle spørgsmål

Har du spørgsmål til fællesskabet, byggeriet eller konceptet generelt, er du altid velkommen til at sende os en mail på info@agorahaverne.dk.

Udlejning

Er du interesseret i at leje en bolig eller har du spørgsmål, kan du kontakte vores mæglere.

Propstep på support@propstep.dk eller ringe på telefon nr.: 33 60 55 66

danbolig på telefon 78 78 93 18 eller mail: Tarup@danbolig.dk

Åbent Hus og personlig fremvisning

Kom ud og se en prøvebolig i Bodilhaven, og oplev atriumhaven. Se mere her