Velkommen i lejeboligfællesskabet Augusthaven

 

 

Få ledige boliger

I de grønne omgivelser for enden af Fasanvej i Næstved ligger Augusthaven. Et moderne boligfællesskab med lejeboliger for voksne uden hjemmeboende børn. Fællesskabet er nybygget og stod klar til indflytning i april 2021.

Ønsker du en personlig fremvisning, kan du kontakte Juli Living ved at sende en mail til udlejning@juliliving.dk.

 

Augusthaven byder på 60 moderne, bæredygtige lejeboliger med egen altan eller terrasse. Og som beboer i Augusthaven får du meget mere end bare en ny bolig.
Her er fællesskabet og det gode naboskab centralt – og det kan ses på de faciliteter, der bliver en stor del af dit nye hjem.

 

 


Viser 0 bolig

Vær opmærksom på, at de mål, der er i plantegningen ikke tager højde for det indsatte inventar som fx skabe, køkkenelementer mv. Alle mål og arealer er afrundede og foreløbige. Bemærk, at teknikskabe etc. kan få en anden placering eller et større omfang end det, der er vist på plantegningen, og der kan forekomme ændring i vinduesopdelingen.

Herman August Kähler

Ligesom nabofællesskabet, Hermanhaven, er Augusthaven opkaldt efter kunstner og forretningsmand, Herman August Kähler, som startede sin karriere i Kindhestegade kun 10 minutter fra boligfællesskabet.

Han gik på valsen i Tyskland og stod i lære hos sin far, der som ung pottemager grundlagde Kähler-familiens første værksted.

Her, i sin fars værksted, slog Herman August Kählers kærlighed til kunst og design gnister – og efter sin læretid fortsatte han med undervisning i glasurmaleri på Holmegård Glasværk.

I årene efter sin uddannelse rejste han rundt i Europa og gjorde sig erfaringer fra værksteder i Berlin, Strasbourg og Paris. Og da han i 1867 vendte hjem fra sine rejser, var det med kufferten fyldt af kreativitet, energi og lyst til for alvor at eksperimentere med glasurkunsten.

Da Kähler senior i 1872 trak sig tilbage og overlod værkstedet til sine to sønner, blev det broderen, Carl Frederik, der overtog produktionen i Kindhestegade.

Herman August, der havde fået smagen for det kreative, byggede det verdensberømte værksted Kählerbakken. Her tiltrak hans anderledes, europæiske tilgange og normbrydende designs hurtigt andre kendte kunstnere – og værkstedet blev med tiden en velbesøgt kunstnerkoloni.

Herman August Kählers kreativitet, rejseglæde og nysgerrige sind var med til at sætte det lille potteri i Næstved på verdenskortet – og selv i dag er alle Kähler-produkter mærket med initialerne HAK, som en hyldest til grundlæggeren.

Det er altså ikke alene hans prisvindende keramik, der gør, at vi er ret vilde med Herman August Kähler. For også hans trang til at opleve, skabe og møde er noget ganske særligt – og noget du måske genkender i dig selv, hvis du – som os – trives bedst i fællesskab.

Foto: Museum Sydøstdanmark